tisdag 8 september 2015

Damir räddade en poäng åt Kommunen


M.Bos comeback hjälpte bara Kommunen till en pinne i fredags
FREDHÄLLS KÄLLARE Serie A:s målsnålaste lag gjorde upp med topprivalen GoExcellent på Kristinebergs BP. En tillställning som förmodligen var det bästa Serie A bjudit på i år. Tempot var uppskruvat på max redan från start, underlaget perfekt — det var ju konstgräs — och kvaliteten hög på spelarnas prestationer.

- Det var en otroligt underhållande och stark match. Det var bra för Serie A att få en sådan här match, sade Kommunens David Korv efteråt.

De halva dussinet åskådarne som sökt sig till ”Krickan” fick bland annat bevittna två vackra mål, flera missade frilägen, en straffmiss, en stekhet skyttekung och flera osannolikt hårda skott från AIK-Henkes högerfot. Från början var det Kalmar Kommun som kopplade greppet. Laget gick ifrån till 1—0 efter ett mycket vackert frisparksmål av Sebbe. GoExcellent kontrade dock omgående. Några minuter senare laget efter en osannolik spelkombination på volly. M.Bo hann i andra halvlek att missa hela tre frilägen i Kommunens enorma jakt på tre poäng. Mitt i pressen fick GoExcellent straff. Men Damir knep Kommunbekante Maliks försök från 6 meter.

- Vi kan punktera matchen där men i stället blir spelarna lite besvikna och går ner sig lite grann, sade GoExcellents lagkapten.

- Ärligt talat var jag aldrig nervös. Jag och Nenad brukar prata mycket om momentet när en straff ska slås men det är en jäkla skillnad att rädda den i en match. Den var viktig, vi fick en poäng, men nu är vi ändå besvikna då vi skapade så oerhört många chanser. Det känns lite tungt att bara få en poäng, och jag saknar Nenad… It’s fired, sade Damir som nu är uppe i tre straffräddningar för Kommunen.

I slutet lyckades AIK-Henke dessutom med konststycket att skjuta tre av de hårdaste skotten i Kommunens historia, skott som garanterat var otagbara. Om de hade gått på mål. Men det var inte bara Kommunens spelare som var besvikna.

- Det känns bittert. När vi fick straff kändes det som att vi kunde vinna. Det är klart att man blir förbannad. Men oavgjort var väl inte orättvist trots allt, sade Malik efter matchen.

Serieledarna i Kalmar Kommun ligger trots poängtappet på första plats i serien tre poäng före GoExcellent efter åtta spelade omgångar.

- Kan vi upprätthålla den här klassen hela säsongen kan vi få ett bra resultat. Vi får fortsätta att tuffa på, sade Kommunens lagkapten Hallminho.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: