tisdag 25 augusti 2015

Ny uddamålsseger för Kommunen


Innan matchen visade Damir bilder från sin semester

TOWER HAMLETS Det tog sin tid, men den kom till slut: ännu en uddamålsseger för Kalmar Kommun. 2–0-målet i den 27:e minuten mot Mälarhöjden Internazionale tog förra årets silvermedaljörer till en delad serieledning. Men den här säsongens i särklass målsnålaste lag hade trots starkt spelövertag återigen stora problem att få hål på sin motståndare.

Kommunens spelare försökte leta sig igenom det relativt lågt liggande mälarhöjdska försvaret med kortpassningsspel och teknik, men hur de än vred och vände fanns det nästan alltid blåsvartklädda motståndare på rätt sida.

Mälarhöjden Internazionale, som enbart lyckats besegra Berget och därefter har misslyckandena hopat sig, med 12-3-nederlaget mot Dragonerna som absoluta bottennotering. Man lät Kalmar Kommun äga en stor del av bollinnehavet – och släppt dessutom till särskilt många jättechanser.

Med fem minuter kvar att spela trodde nog anfallsstjärnan Back-Kalles brorsa att han bränt sista chansen när han missade ett ypperligt volleyläge från nära håll, men precis när matchen var på väg mot sitt slut bärnda han ytterligare ett läge.

En Kalmar Kommunsk hörna ledde till ett tilltrasslat klungspel i det Mälarhöjden Internazionalesiska straffområdet där den evigt unge inhopparen Esko till slut kunde trycka fram bollen till Back-Kalles brorsa som satte in det avgörande 2–0-målet.

Lättnaden var stor och målet innebär att Kalmar Kommun är obesegrade efter den katastrofala premiärförlusten mot GoExcellent. Målskillnaden är dock mycket svag och Klubbledningens stora huvudvärk. Men vad gör det när laget delar ledningen i Seire A för första gången i år.

I nästa vecka väntar Berget som överraskande slog topptippade Dragonerna med 2-1 i lördags.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: