torsdag 12 mars 2015

Skandal på toppnivå i korpen: Teljfosh har ljugit

KUNGSHOLMEN Korpen Stockholm skakas av en korruptionshärva inför söndagens ödesmatch i Division 4 mellan Kalmar Kommun och ordförande Teljfosh eget FK Ulven. En dagsfärsk utredning som Kommunbloggens researchgrupp tagit fram avslöjar spektakulära former av skumrask på högsta nivå.

I ett mejl till Kalmar Kommuns klubbledning, sent igår kväll, hävdade Ulvenförsvararen - tillika korpens egen ordförande - Henjik Teljfosh att dubbelbokning av hallen i Farsta gör att matchen på söndag måste flyttas. Han skriver:

”Tyvärr har Idrottsförvaltningen lyckats dubbelboka Farstahallen nya nu på söndag så matchen FK Ulven 2 - Kalmar Kommun inte kan spelas då.”

Men när Kommunbloggens egen researchgrupp undersökte den så kallade ”dubbelbokningen” visade det sig att ordförande Teljfosh medvetet ljugit. I mejl till researchgruppen skriver Idrottsförvaltningen själva att Korpens stående bokning är oförändrad och står fast. De har inte hört talas om någon dubbelbokning. De skriver:

”Det är hall 4 som Korpen har som en stående bokning i. Om de gjort några ändringar/avbokningar vad det gäller matcher så är det dem du får kontakta. I vårt system ligger det bokat i alla fall.”

Kalmar Kommuns klubbledning anklagar nu korpen och dess ordförande för att avsiktligt sabotera lagets utsikter inför medaljkampen i serien. Men både organisationen och ordföranden avvisar indignerat påståendena.

Förutom lögnerna om dubbelbokning har researchgruppen bland annat tittat närmare på matchtiderna i Division 4. På söndagar spelar Teljfosh eget lag alltid på den mest attraktiva tiden, 19:10, medan de andra lagen får härva på skiftande tider ofta framåt midnatt. Att spela sena matcher är en stor nackdel när man vid manfall skall rekrytera ersättare, något som samtliga lagledare i kommunbloggens rundringning kan instämma med. Spelschemat har missbrukats för att mjölka ojämna reslutat ur Ulvens konkurrenter.

Få korpmedlemmar torde ha överraskats av uppgifterna. Teljfosh karriär är kantad av korruptionsutredningar, och han har flera gånger varit en hårsmån från avgång.

Flera medlemmar jämför nu Korpen med Ryssland.Teljfosh själv framstår för många som en Putin i sammanhanget.
-Enda skillnaden är att han annekterar matchtider som han, med en kraftfull propaganda i mejlform, flyttar efter hur det passar hans egen agenda, säger en lagledare som är rädd för repressalier och därför vill vara anonym.
Teljfosh agenda är lika välkänd som enkel: Att inget annat lag än hans eget ska ta hem seriesegern./Bloggredaktionen

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej

Jag har nu läst inlägget och ser vad ni skriver. Detta tåls att tänka på.

Men tills vidare blir det fotboll framöver!

Gamla målvakten-Jens