tisdag 2 december 2014

Sebbe avgjorde rysaren

FARSTA AIK-Henke var tillbaka på planen när Kalmar Kommun spelade sin tredje tävlingsmatch för säsongen. Solnasonen var i gott sällskap med M.Bo och Science Tower-nyförvärvet Faizal som tillsammans spelade på topp mot IFK Äpplet i Farstahallen. Men det var trotjänaren Sebbe som avgjorde för Kalmar Kommun som tillslut vann rysaren med 3–2.

– Den här matchen är ett svar till alla dem som säger att Kommunen inte kan vända underlägen. Vi fick se fem mål, massor av chanser och en riktig show, sade Kalmar Kommuns anfallsess M.Bo till Kommunens blogg.

IFK Äpplet tog ledningen i första halvlek trots ett överväldigande spelövertag för Kommunen. De burgundyfärgade skapade massor av chanser men klarade inte av att sätta stopp för kontringarna. Äpplet hade en stadig 0-2-leding i paus. Efter en mållös första halvlek klev Faizal in och satte Kalmar Kommuns mycket efterlängtade reducering, säkert längs marken.

M.Bo 86
AIK-Henke träffade både ribba och stolpe, forceringen fortsatte och Kommunens kroatiske målvakt Damir blev mer involverad i spelet, vilket var nödvändigt när trycket ökades på. När sedan David G, efter ett rappt uppspel, hamnade i bra läge, fri med målvakten, gav han M.Bo en snäv passning som innebar anfallsessets andra mål för säsongen. 

2-2 var ställningen och plötsligt var Äpplets chans poäng under reellt hot. Med bara minuten kvar avgjorde Sebbe återigen en match med ett spektakulärt mål från halva plan, precis som han gjorde med matchens sista spark mot det döva laget i Bredäng 2009 ett mål som Kommunens fans och spelare sent ska glömma. Efter hård press slarvade Äpplets annars så säkra målvakt som låg högt, högt uppe i banan, 

Sebbe snappade upp bollen och chippade säkert in bollen. Äpplets förtvivlan gick inte att ta miste på, men resultatet kunde inte bortförklaras, Kommunen vann rättvist.

Förra säsongens bronsmedaljörer Kalmar Kommun tog därmed sin andra raka seger och har fått en klart godkänd säsongsstart. Inlånade anfallaren Faizal imponerade i sin andra match i den burgundyfärgade tröjan.

I Ortens Favoriter var han ”The special one” som ledde laget till säsongen enda seger, mot just Kalmar Kommun. I Farsta började han med seger, men anfallaren var ödmjuk efter rysaren.

– Jag har vunnit med Ortens, jag tror inte folk utanför korpen vet vilken bedrift det är, men jag vill minnas att jag gjorde det tack vare att Kalmar gjorde sin sämsta match någonsin, sade Faizal till Kommunens blogg.

Men helt igenom ödmjuk var han inte:

– Nej, det har inte blivit mitt Kalmar Kommun än. Mitt Kalmar Kommun avslutar matchen i tid, de vinner med 2–0 och inte med så här knapp marginal.

Anfallsduon Nils minns-Nils och Mål-Pål lämnade som bekant återbud efter förra matchen mot Ulven. De var obestridda som målmaskiner men mot Äpplet märktes inte succéparets frånvaro.

Tvärtom.

AIK-Henke fick mycket speltid och M.Bo låg bakom både kvitteringen och avgörandet.  Inhopparen Faizal var andra halvleks piggaste spelare och lade iskallt in 2–1 för Kalmar Kommun i friläge när klockan stod på 20 minuter.


/Kommunens bloggredaktion

Inga kommentarer: