fredag 28 november 2014

Mål-Pål har aldrig varit bättre

KANINBUREN Mål-Pål har aldrig börjat en säsong bättre – tre mål på två spelade matcher. På söndagskvällen snörar Höglandets bidrag till fotbollsvärlden på sig skorna igen, han i bättre form än någonsin.

Mål-Pål fick vänta i över fem år innan han var tillbaka som en målgörare i Kommunen.

Två mål i premiären följde han upp i söndags med det viktiga 1-0 målet mot Åsen i Farstahallen, Farsta.

Plötsligt har han klättrat upp till ensam ledning, inte bara i Kommunens interna utan även, i Division fyras skytteliga, som första Kommunspelare sedan AIK-Henkes episka säsong 2013-14.

Men det har inte varit en lätt resa tillbaka mot toppen.

Inför den här säsongen bytte Mål-Pål tränare och utrustning.

– Jag var ganska besviken efter förra säsongen. Det kändes som jag spelade bra, men att jag var tvungen att göra ett par förändringar för att spela ännu bättre. Jag är stolt över mig själv efter att ha fattat några svåra beslut, säger Mål-Pål till Kommunens bloggredaktion.

Förändringarna har gett resultat.

– Jag har arbetat väldigt hårt inför den här säsongen. De har fått dra mig från övningsfältet, säger Mål-Pål.

Den 26-åriga högländaren har aldrig varit i bättre form.

2009 blev han den första av Kommunens brommabördiga grupp att göra mål i laget. Samma säsong avgjorde han matcher i tid och otid och var en viktig poängspelare, det var så hans fick sitt ärofyllda smeknamn, Mål-Pål

Därefter spelade han stabilt, men spottade inte in mål i stor skala förrän den här säsongen.

Nu jagar Mål-Pål sin, en aning förvånande med tanke på namnet, skytteligaseger. Dock har han känt sig lite hängig de senaste dagarna, en förkylning har smugit sig in i kroppen.

Men han hoppas vara piggare när det är ny match igen.

Om det räcker för att vara med i toppen återstår att se. Det är en lång och tuff bana som väntar spelarna i Kalmar Kommun.

– RIBBA är alltid heta. Sen har ju Teljfors (som är ordförande i korpen) manipulerat våra matchtider för att sabba för mig. Han vet att jag inte får vara uppe efter klockan nio för Christer. Efter nio stänger Christer av duschen också. Det är många som vill vara med och hugga där uppe, men jag ska visa dom säger Mål-Pål till Kommunens utsända team som är på plats på Norrmälarstrand denna tidiga fredagsmorgon.

Det vill definitivt AIK-Henke som 2014 blev historisk. Som den första spelaren någonsin vann han skytteligan på hissnande 17 fullträffar.

Efter två matcher den här säsongen väntar Mål-Pål på sin första skytteligaseger.

Den fina säsongsstarten bör passa den strumprullande 25-åringen, som dock kommer missa matchen nu på söndag, Mål-Pål befinner sig på solkusten.

/Kommunens bloggredaktion

Inga kommentarer: