Stabilt Kalmar Kommun

AIK-Henke i sitt esse på högerkanten.
KRISTINEBERG Danielsson gjorde äntligen comeback i Kalmar Kommun. Nils mins-Nils och Fille Dalarn vaktade kassen mot GoExcellent - och alla tre gjorde riktigt bra ifrån sig.
- Lite överraskande att vi inte kunde skapa mer, tyckte Danielsson i sin återkomst efter Kalmar Kommuns 2-0-vinst på Kristineberg.

Den långe målvakten var sjuk och den inkallade duon Nils minns-Nils och Fille samlade och sansade efter segern. Men bakom de reserverade anletsdragen gick det att spåra en innerlig glädje.
- Ja, det här känns inte fel, sa Fille lugnt.
Danielsson har varit efterlängtad och gjorde en klart godkänd comeback i sin hemklubb efter knappt tre års frånvaro. Efter många år i Kommuntröjan var han trött på klubben och ville testa något nytt. Han gick över till Ciddens poesi - för att trappa ner, trodde de flesta.
Men när nygamla länslaget Kalmar Kommun behövde en klassförstärkning var Danielsson inte nödbedd.
- Det är otroligt kul. Hemma har vi ju mellan åtta- och tio åskådare.
Till Kristinebergs IP kom endast 5-6 personer för att sola sig och kika på detta klassiska fotbollsmöte.

De fick se ett skralt GoExcellent och ett stabilt Kommunen. Försvaret, som vissa påstår skulle vara de lagets svaghet i sedan första matchen, var hur tätt som helst.
- I dag fungerade det väldigt bra, ansåg Danielsson.
Danielsson själv var allra bäst.
Hur länge

GoExcellent skapade ett par kvalificerade chanser, men målvaktsduon höll tätt. Kommunen fick en välförtjänt straff efter en fasthållning på M.Bo, lagkapten Hallminho var hänsynslös och satte straffen rätt i krysset.
I andra halvlek gjorde Faizal 2-0, snyggt rullade han in bollen, men frågan om han åter kommer delta i Kommunen är oklar. I andra halvlek höjde GoExcellent pressen och Kommunens vackra passningsspel från första kvarten blev till idel långbollar och för mycket utrymme mellan lagdelarna. När matchen var slut plockade Mål-Pål upp bollen med nävarna och höll den - för länge, tyckte David G, som blev irriterad.
- Normallänge, tyckte Mål-Pål själv. Jag brukar göra så. "Du höll den i tio sekunder", kontrade David G.
Varför David hade synpunkter på detta är fortfarande höjt i dunkel. Fyra sekunder, säger ju regeln som Svenska fotbollförbundet hämtat från Italien. Men bestämmelsen gäller målvakter och matchen var dessutom över.
- Förstår inte invändningen, säger Mål-Pål.

"Bred trupp"
Men vad spelade det egentligen för roll
De tandlösa GoExcellent lyckades ändå inte förvalta sina chanser.
Kommunen visade sig bättre på denna detalj. I 11:e minuten slog Hallminho in straffen som M.Bo orsakade med sin dugliga högerfot.
Serien är riktigt jämn så här långt, sex lag ligger på tre eller fyra poäng.

- Nästa match blir speciell, avslutar lagkapten Hallminho.