tisdag 20 maj 2014

Kommunen och BitSoccer bjöd på målfest. Sebbe och M.Bo visade vägen till 4-2. Babylycka i Kommunen

M.Bo 86 visar stolt upp sin nytryckta matchtröja
KRISTINEBERG/BB Kan en fotbollsmatch bjuda på bättre underhållning? BitSoccer förlorade visserligen med 4-2 (2-0) mot Kalmar Kommun. Men vadå Fighten hade ju allt! BitSoccer såg inte särskilt besvikna ut när slutsignalen gick. De tog sina numerära övermän i hand, och insåg att de förlorat mot ett bättre lag.

Samtliga aktörer förstod nog också att de gemensamt deltagit i en show som trollband och fick publiken på Kristinebrgs IP att tjuta.
Kommunen fick stora ytor att spela på och fick till många fina samarbeten, något som de knappast skämt bort oss med den här säsongen. Men de stora ytorna hade en mindre smickrande förklaring. BitSoccer avslöjade först när matchen var slut att de spelat med en man mindre. De var så nöjda med att deras favoriter bjudit upp till en så fartfylld och spännande kamp.

Back-Kalle bänkad
Dramatiken började på sätt och vis redan före avspark. Klubbledningen överraskade alla genom att placera Back-Kalle utanför truppen. Orsaken var att Kommunen använde ett helt nytt spelsystem, som man aldrig tidigare prövat.
Den äventyrlige Esko stoppades in som fjärde halvanfallare, på Back-Kalles bekostnad.
Kommunen spelade Oscar och Hallminho som centrala mittfältare i den ovana 2-2-2-uppställningen.
Men yttermittfältarna Mål-Pål och Fille D var så offensiva att det ofta blev en tremannakedja.

Kantutflykt
Det var just under en sådan kantutflykt Fille D bäddade för det mål som fick merparten av BitScoccer att stumna. Höglandsfavoriten fick till en hörnspark med härlig skruv. Esko nosade vid bortre stolpen och en BitSoccer-försvarare stack fram högerfoten framför näsan på en förvånad målvakt. Självmålet efter knappa tio minuter gav det senastionella 0-1-målet - och blev starten på rena kavalkaden av heta händelser. Tyvärr får bara en bråkdel av det plats i dessa spalter.
Ett fräsigt friläge för Mål-Pål kunde gett 2-0, men BitSoccer räddade. Sju minuter efter 0-1-målet kom till sist Kommunens andra som de gjort sig förtjänt av. Oscar slog in en smörpassning sedan en vitklädd blivit överrumplad i straffområdet

Bänkad Oscar
Med ett par minuter kvar till halvtidsteet promenerad Oscar bestämt av planen, han bänkade sig med ett snett leende som förklaring.
Andra halvlek blev om möjligt ännu mer händelserik än första. Det började med två mål inom loppet av en dryg minut.
BitSoccer hittade överraskande rätt vacker grässlickare från långt håll. Sedan kom kvitteringen kort därpå, genom ett överraskande långskott, fast BitSoccer själva knappt var medveten om det. Hallminho hamnade i vägen för ett lågt inläggsskott och skämde sikten för Wetter, vilket ledde till en fumligt 2-2-kvitteringen.
Trycket mot storspelande BitSoccer-keepern ökade sedan. Till slut gick det inte att stå emot. Under en femminutersperiod i slutet av andra halvlek avgjordes matchen.
Fille fick fatt i bollen, två burgundytröjor rusade på mål mot BitSoccerförsvaret. M.Bo ställde sig fri, men Sebbe valde att skjuta själv och slog in 3-2, supersnyggt och säkert - tätt följt av M.Bos vackra 4-2.
Det sista målet får BitSoccer ta på sig visst ansvar för. I övrigt kämpade försvaret briljant. Ett par dubbelräddningar som deras målvakt presterade var nästan osannolika.

Rapp Sebbe
Många av hans burgundy lagkamrater har också rätt att vara jättenöjda:
Oscar täckte ut den farlige vänsteryttern magnifikt i första halvlek.
Esko fick mer och mer mod allteftersom, var påhittig, rapp - och oroade hela tiden BitSoccerförsvaret.
Hallminho gjorde ett jättejobb på mittfältet. I och med det annorlunda spelsystemet behövdes ännu mer springande än vanligt. Sebbe själv var rapp, avgjorde matchen och samspelet med lindsdalsbrodern Danielsson var utmärkt.
Kalmar Kommun var mycket nöjda med första halvlek och matchavslutningen- fram till att BitSoccer kom med sitt stora avslöjande. De spelade hela matchen i numerärt underläge.

Kränkt Filip
- Jag känner mig kränkt och lurad. Och jag tar aldrig av mig min matchtröja nu, sa Filip när han nåddes av beskedet.
Nu funderar han på att hoppa över nästa match i protest.
- Jag tänker inte pumpa bollen på Kristinebergs basketshopp heller eller stenen.
Domaren försvarar sina regler med att motståndarlaget får ha färre men inte fler än sju spelare på planen.
- Jag kan förstå att de inte vill ha fullt lag på sina matcher. Men de behöver ju inte ta i så här. Om de ska ha fler eller färre spelare av oss vill jag veta det innan matchen, så jag kan situationsanpassa prestationen. Prestation efter situation, det är som jag alltid sagt, säger Filip.
Filips är orolig för att detta ska hända igen och hur det kan påverka laget. Nästan alla Kommunens spelare blev chockade över beslutet, men M.Bo tvivlar på att BitSoccer haft en mindre hela matchen.
- Det skulle ju aldrig gå att bevisa det, säger han med ro.
På fredag är det match mot Drink Team 2 men Filip har inte bestämt hur han ska göra. Han har fått nog.
- Jag känner mig kränkt och lurad. Och jag tar aldrig ur pärlan, men jag plockar ut stenen.

Sebbes babylycka
Välkommen!
Avslutningsvis kan Kommunbloggen avslöja: Under söndagen blev en av Kommunens största profiler, bolltrollaren och försvarslegenden, Sebbe far till en son. Stor babylycka i Sebbes telefonplanska lägenhet och många gratulationer har strömmat in från hela Kalmar Kommun .
- Sebbes son föddes samma dag som en av mina bröder, så det blir lätt att komma ihåg att ringa å gratta barnet sen, säger M.Bo.