måndag 24 mars 2014

Nils minns. Del 4: När jag flög med inrikesflyget.

MINNE Jag är sedan sex år tillbaka flygrädd och har nyligen börjat med kortare flygningar. Lördagen den 25 augusti 2009 skulle jag flyga till Malmö och vid flygplansdörren tog det stopp för mig.

Min rädsla tog över och jag kunde inte gå på planet. När flygvärdinnorna fick veta det, pratade de med mig och lugnade ner mig. Jag kände mig trygg och kunde då gå in. Jag tog på mig ringen. Hela resan tittade de till mig och frågade om allt kändes bra. Jag vill tacka Petra och Malin på Malmö Aviation för att de gav mig trygghet, fantastisk service och omtanke under vår resa. Jag blir varm i hjärtat när jag tänker på att det faktiskt finns människor som verkligen ger allt när de jobbar. 

Det svenska folkets flygrädsla är en fråga om pengar. Fyra av tio flygrädda kan övervinna obehaget om bara priset på resan är tillräckligt lågt. Det är en av slutsatserna i en enkät som genomförts av Demoskop för resebyråkedjan Tickets räkning. 1000 svenskar tillfrågades i slutet av förra veckan om sin inställning till semesterresande med flyg efter terrorattackerna i USA. Jag tar av mig ringen.

En av tre säger sig ha blivit mer rädd för att flyga. En av fyra tror det finns anledning att vara orolig för terroristdåd även om man flyger charter från Sverige. En av sex tror att de kommer att minska sitt resande. Kvinnor och medelålders är de som påverkats mest. En positiv överraskning är trots allt att många kan tänka sig att resa om det bara är billigt. Då har man anledning att tro att det hela är mer snabbt övergående. En tid efter Gulfkrisen märktes en snabb ökning av bokningarna.


/Nils

2 kommentarer:

Beatrice & Otto sa...

Jag vill ha konrakt med den som la upp bilden på "ptickigabandet" och den som är ansvarig för det. Bilden är stulen och Ptickigabandet står för kågot helt annat. Jag är grundaren till Prickigabandet och även ägare av bilden.

Kalmar Kommun sa...

Bästa Beatrice och Otto,

Ni har mejl!