måndag 24 mars 2014

David G: guldet var redan borta

FARSTA Kalmar Kommun är borta från guldstriden efter 1–4 mot Tessinparken. Men enligt backstjärnan David G var guldet redan borta.
– Det är ingenting man gått runt och tänkt på, säger han.

Kalmar Kommun skulle ta sista halmstrået och haka på FC Klappen i guldstriden. Men i stället var det Tessinparken, farligt nära mittenstriden, som ville mest och spelade bäst. 1–0 kom halvvägs in i första halvlek efter slarv i Kommunen. 2–0 satte sedan gamle Tessinparken på en otagbar frispark, ribba in. Det han bli 3-0 innan Kommunen med kvarten kvar reducerade genom Rasmus Elm (gren) efter snyggt klapp-klappspel, och närmare än så kom inte Kommunen.
– Jag är fortfarande besviken över förlusten. Men egentligen missar vi guldet redan i matchen mot Klappen (2–4 i Hagsätra helgen innan). Vi hade chansen att behålla ledningen i tabellen men missade den, säger David G.

Kalmar Kommun har nu förlorat fyra av de fem senaste matcherna – då hjälper det inte att man gjorde en riktigt start start på säsongen med fyra raka segrar.
– Guldet är ingenting man gått runt och tänkt på direkt de senaste dagarna. Det tror jag ingen i laget gjort om jag ska vara ärlig. Avståndet har varit för långt, säger David G.
Nu är det hela sex poäng upp till Klappen, som dessutom vann med 10-3 igår kväll. För favorittyngda Kalmar Kommun, med en stjärnspäckad trupp, är det här ännu en säsong utan serieseger.
– Vi har väl inte riktigt vunnit de ”enkla” matcherna. När vi spelar bra är vi kanske bäst i Division 4A, men vi har haft dippar som vi inte tagit oss ur tillräckligt snabbt, säger David.
Tillsammans med Teljfors fusk och korruptionsmisstänkta lag FK Ulven, som spelar på söndagen mot Åsen, gör Kalmar Kommun upp om medaljplatserna.
– Vi ska försöka klara pallplatsen. Sen är det är det utomhussäsongen som gäller för oss, säger David G.
På söndagen har Klappen ett gyllene läge att säkra SM-guldet. Vinst mot lankgubbarna i Bira BOIS räcker. Kalmar Kommunsstjärnan tvivlar inte på att serieledarna klarar det.

– Det tror jag, absolut. De är värdiga mästare i så fall, säger David G.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: