torsdag 5 september 2013

Mål-Pål hetast i Kommunen

SVERIGE Han har gått från ineffektiv påläggskalv till att prenumerera på utmärkelsen ”Veckan kommunalarbetare”. Det har snackats mycket om Mål-Pål på sistone, nu har talangen äntligen blommat ut.
 
Likt många stora upptäckter ligger det ett misslyckat experiment bakom Mål-Påls mäktiga form. Inför den här säsongen hade Kommunens Klubbledning funderat mycket över hur de bäst skulle använda talangen som ännu inte blommat upp. När den då blott 21-årige mittfältspilen Mål-Pål kom till laget våren 2009 betraktade många honom som ett större löfte än Filip Dalarn, som anlände samtidigt. Inte blev förväntningarna mindre när den snabbfotade ynglingen från Bromma, satte ett par pigga mål i de tidiga matcherna.

Ingen begärde att Mål-Pål skulle bli en ny M.Bo målmässigt, men medan M.Bo fortsatte producera mål i rasande tempo håller Mål-Pål med om att hans utveckling gått både upp och ned.
Klubbledningen, som prövat honom på olika positioner, ville inför den här säsongen testa honom i anfallet igen. Men det är ute på vänsterkanten Mål-Pål fungerat bäst.
Så frågan är given. Varför har det lossnat?
Mål-Pål skakar på huvudet, ler och säger att det vet han fortfarande inte. Men innerst inne har förstås sökt förklaringar.
– Jag har fått en bra trygghet i mitt spel och hittat en roll som passar mig, till skillnad mot att vara anfallare, säger han med glimten i ögat med adress Klubbledningen

Han säger att han alltid känt att tekniken och alla de andra ingredienserna som gör en bra ytter (tänk Bale) funnits där. Det handlade mest om att hitta den kanske viktigaste av dem alla. Självförtroendet har kommit med utmärkelserna, men också genom samarbetet med Oscar som har fystränat Mål-Pål under hela sommaren.
Oscar har framförallt hjälpt Mål-Pål, som tidigare kunde verka loj på planen, med förberedelserna inför matcherna.
– Problemet var ofta att jag var för avslappnad, ibland för nervös. Det gäller att hitta en bra balans, säger han.
Kommunen tog en säker seger mot GoExcellent, norrländske Rasmus Elm och Fille Dalarn gjorde varsitt mål. Det sistnämnda hör till ovanligheterna. Det är Filles blott tredje mål på över 80 matcher i Kommuntröjan.
– Oj, vilken lättnad. Men jag är inte helt ovan målskytt. Jag har trots allt gjort två innan, skrattar Fille D.

I och med ledningsmålet kunde Kommunen andas ut en smula, kort därpå gjorde man 2-0 via nyförvärvet Rasmus Elm(gren).
Men att målet kom överreskande tycker inte Filip Dalarn.
– Skrällmål.
Wetterskog höll nollan, efter ett långt uppehåll från fotbollen var han äntligen tillbaka i kassen och stormtrivdes.
– Det är klart att jag vill ut, men ärligt talat vet jag inte mer än er på bloggen om vad som händer. Därför har jag inga kommentarer, säger Wetter som tillsammans med Mål-Pål var de mest framstående i fredags, bland annat bjöd han på en riktigt kanonräddning i första halvlek.

Enligt uppgifter till Kommunens blogg är Mål-Pål på väg att flytta Italien efter säsongen, nu vill Klubbledningen hinna få ut maximalt från honom så länge han är tillgänglig.
Det mesta talar dock för att Mål-Pål är med imorgon igen mot Ortens Favoriter, för att hjälpa Kommunen att roffa åt sig poäng i kampen om guldet i Seria A.
Två ”Veckans kommunalarbetare” i rad har gjort honom till den stjärna alltid han förväntats bli.
Mål-Pål är het just nu.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: