onsdag 28 augusti 2013

Kommunen håller tredjeplatsen i järngrepp

Hallminhos nya bindel
KRISTINEBERG Kommunen gick för vinst och men fick nöja sig med en pinne i höstpremiärmatchen mot BitSoccer. Mål-Pål och Back-Kalle visade vägen i en fartfylld match mellan två tippade topplag. En tillställning som var.alldeles, alldeles underbar.

Det var en match där varje duell blev hetare och hetare, varje anfall farligare och farligare.
Det var en pånyttfödd Mål-Pål som smög in i höstpremiären och smällde in ett mål och spelade fram till ett. En klassisk back, med Kalle som tilltalsnamn, som gjorde samma sak. Vi hade en något oberäknelig målvakt som åter tog initiativet mellan stolparna i Wetters frånvaro.
Det var en sån där match som var kul att se och verkade rolig att spela. Den hade allt utom ett lag som fick tre poäng.
Men båda lagen visade att de ska vara med och slåss i toppen och Kommunen fick två klara besked på sina viktigaste punkter om laget ska vara med i guldracet.
Man fick bra tryck med sin offensiv. Försvaret stod emot bra men BitSoccer kvitterade turligt med matchens sista spark.
Det var en nickmiss, men bakhuvudsskarven letade sig in bakom Anton i kassen.
Anton, som ersatte Wetter i fredags, blir alltid exakt lika besviken varje gång han släpper in ett mål.
– Hade jag inte blivit besviken hade jag lika gärna kunnat åka hem. Man är besviken för stunden och det ska man vara men jag håller det inom mig och försöker att stötta Sebbe och de andra grabbarna, säger han.
Sebbe blev i efterhand anklagad för att ha missat markeringen som ledde fram till BitSoccers kvittering.
Sebbe tycker inte själv att det var så värst mycket till miss, mer otur.
– Jag har gjort en match och den tycker jag att jag gjorde ganska bra även om jag var lite inblandad där i kvitteringsmålet, vilket naturligtvis var en besvikelse. De senaste fyra, fem träningarna är de bästa jag gjort. Jag går ut och spelar fotboll men det är inte det enda som jag är bra på. Men jag är jävligt bra på det. Det är det enda jag behöver koncentrera mig på när jag spelar.
Träning är en sak. Match en annan. Fast för Mål-Pål har sommarträningarna faktiskt gett resultat. Nu pratar många om att han äntligen blommat ut på allvar.
– Kul, vem har sagt det? Svarar matchens huvudperson, med ett snett leende.
– Jag har en känsla men den går jag inte ut med.
Han sade samma sak inför matchen. Men den nu är leendet mycket större. Även om han inte gillar det så förstår Mål-Pål att genombrottet inte behöver vara mer än högst tillfälligt.
– Det är klart att det inte blir några radikala förändringar, det förstår jag också, säger Mål-Pål som blev utsedd till Veckans kommunalarbetare.
– Det känns bara bra. Hur känns det själv?

Vad som också krävs om Kommunen ska blanda sig in i toppstriden på allvar är stenhård inställning vid de defensiva, fasta situationerna. Länge har lagets försvar läckt oroande mycket både här och där och sensationellt mycket vid hörnor. BitSoccer hade åtta hörnor. Många slogs bra, men bara en blev det mål av.
Kommunen går in i höstsäsongen med en imponerande bredd i truppen. Sånt kan bli ett i-landsproblem att lösa ju längre säsongen lider men är bra att ha nu när frånvaro, avstängningar samt höstens eventuellt osäkra formkurvor slår sig in i laget.
Av spelarna som bjöd på en suverän fotbollsmatch i premiären var det här trion som utmärkte sig mest.
1) Mål-Pål – ett mål och en assist.
Klubbledningen ville inte ha kvar honom, andra klubbar sade no thanks men de blev till att vända åter till Kommunen ändå efter sommaren. Ett bra val i det tysta.
Mål-Pål smällde in 1–1 efter en psykologiskt viktig långboll från Back-Kalle. Han prickpassade snyggt fram till den senares eget lilla mästerverk.
Mål-Pål bidrar inte bara med mål. Han är en spelare som passar fram till sådana också. ger och tar smällar och sånt gör bilden av Kommunen bredare.
2) Back-Kalle – stark som vanligt och poängbäst i Kommunen så här långt.
De matcherna Back-Kalle hann göra innan sommaruppehållet var bara en försmak. Nu är han hel och fulltränad och glödhet. Han långpassade en ofattbar macka till Mål-Pål som sprang in returen utan att veta vad han höll på med. Back-Kalle blev senare själv serverad av den sistnämnde. Är det en ny dynamisk duo som håller på att växa fram månne?  
3) Hallminho – Övertänd och nyttig.
Om ni bloggläsare undrat vad Kommunens lagkapten sysslat med under sommaren, nu vet ni. Han har laddat, asmycket.
Den visade hans yviga kroppsspråk och energiska gester, hans intensiva löpningar och välavvägda sidlespassningar prov på. Eftersnacket handlade mycket om hur han Zidane-vände-bort sina motståndare på mitten.

Inte ens nära:
1) Nils ”Dr Dahlis” – Höstsäsong = gask.

För Kommunens spelare är höstsäsongen efterlängtad. För Nils sammanfaller den med något ännu viktigare; Gasken. Bloggens trogna läsare känner till "Doktorns" sykler vid det här laget; i slutet av augusti gaskar han loss på allvar för att sedan gå in i en djup post-gask-depression. Väntas återvända med full styrka först i mitten av i Oktober./Bloggredaktionen

Inga kommentarer: