torsdag 31 januari 2013

0–0 när spelarna till sist slöt upp i Brommahallen

BROMMA Tempot var inte det högsta och tacklingarna lyste med sin frånvaro och sällan har Klubbledningen varit så orolig över walk over som i lördags. Enligt uppgifter till Kommunens blogg erbjöd man till och med ersättning till spelare för att de skulle dyka upp. Matchen slutade mållöst och Kommunens nya spelmodell visade sig vara ett taktiskt uppsving.

När Kalmar Kommun spelar brukar laget oftast låta motståndarna ha det klart största bollinnehavet. Så var det även i lördagens möte mot gamla Tessinparken. Skillnaden den här gången var att lagen uppenbarligen hade kommit överens om att inte tacklas – och det gynnade Kommunens nya bolltrillande spel mer än Tessinparkens vanligtvis mer fysiska fotboll.
Det gick inte alltid så snabbt, men när Mål-Pål eller den enastående Filip Dalarn växlade tempo var det svårt för Tessin att hänga med. I halvtid stod det trots det 0–0, något som Tessinparken sannolikt var mest nöjda med. För första halvlekens största chans var Kommunens: i slutminuten rev Martin boll ner en motståndare och friställde Mål-Pål. Men Tessins målvakt gick tidigt och lyckades rädda Mål-Påls skott vid sin högra stolpe.
– Kalmar försvarar sig väl och borde ha tagit ledningen. Men det var en fin räddning av vår målvakt, kommenterade gamle Tessins lagkapten i halvtidspausen.
Även Mål-Pål intervjuades.
– Vi spelar med nytt spelsystem, som jag inte vill gå in närmare på exakt vad det innebär. Vi spelar klokare nu och vi håller ihop laget på ett nytt sätt sen har vi ju Back-Kalle, något som gör att vi är bäst i hela serien, känns det som ibland. Tessin kommer upp i kontringar ibland som är farliga, kommenterade Mål-Pål som hade namnsdag dagen innan matchen, den 25 januari.

Under pausen fortsatte Kommunen sin ansvarsfulla offensiv, medan Tessin nöjde sig med att tuffa på som vanligt i hopp om att det dåliga ölsinnets bakfylla i Kommunen skulle ta ut sin rätt.

Spelare erbjöds lön för att komma till matchen
På grund av att lönehelgen sammanföll med tidig match var Klubbledningen enligt säkra källor skräckslagen innan matchen. Hotet om kraftigt manfall gjorde att man för första gången någonsin erbjöd ersättning till spelare för att de skulle dyka upp.
– Det är fullständigt nonsens, våra spelare behöver ingen ersättning. Passionen för fotboll och för Kommunen är så stor att de till och med skulle vara villiga att betala för att få vara med, det här är större än livet självt för både dem och för oss med, säger Klubbledningen när Kommunens blogg efter matchen.

Men när bloggredaktionen ringer upp heta nyförvärvet Daniel Holmberg är tongångarna annorlunda. Han berättar att han sent på fredagsnatten erbjöds ersättning för att delta i matchen.

– De erbjöd mig två biobiljetter för att att jag skulle komma, det stämmer bra det. Jag kunde tyvärr inte vara med ändå men de la fram ett sånt förslag ja, säger Daniel Holmberg i en kommentar.

När Kommunens blogg når Klubbledningen svarar hen och lägger på luren. Bloggen söker efter lagledaren Jens Jonasson.

/Bloggredaktionen


Inga kommentarer: