måndag 7 maj 2012

Kommunen missade nytt drömläge att rycka loss


KRISTINEBERG. Kalmar Kommun var på väg mot en ny trepoängare och suverän serieledning. Då slog Rissne IF Comback till - i 39:e minuten.
- Det känns inget vidare, säger Bebban efter 2 - 2-matchen.

Kommunen har inlett säsongen positivt.

Fredagens match slutade dock i besvikelse.

Vinrödingarna spelade halvfin fotboll i första halvlek och ledde välförtjänt med 2 - 1 i andra halvlek, men sen sjönk laget tillbaka och hade svårt att få någon längd i sina anfall.

- Vi spelade för svårt och slog bort väldigt många bollar. Sedan kanske vi tröttnar lite på slutet, säger lagledaren Jens Jonasson.

Toppmötet kunde slutat med hemmaförlust. Kommunen hade flera farliga chanser och en tung boll i ribban.

- Jag tycker vi ska vara nöjda med 2- 2, säger Filip Dalarn.

Den obesegrade sviten håller i sig. 4- 0 mot Ortens Favoriter i premiären och nu delad pott med Rissne. Men Kommunen missade chansen att rycka i toppen.

Kommunen såg trögt ut före paus

Comebackens snabba och tekniska anfall fick stundtals Kommunspelarna att se tröga ut i första halvlek.

- De rullar runt mer än vad vi gör, säger Nils ”Dr Dahlis” Dahlberg” som också konstaterar att Kalmar borde ta mera avslut.

Efter halvleksvilan blev det bättre och Kalmar fick med fler spelare i anfallen. Gaston fortsatte springa och satte sitt åttonde mål i karriären på Dahlbergs genomskärare. Växjösonen gjorde även förarbetet till Dahlbergs kvittering i början av andra halvlek.

- Vi visar otroligt bra vilja de sista 15 minuterna, säger anfallsesset.

Bästa sedan 2011

Rent historiskt kan resultatet inte vara en besvikelse. Kommunens bästa säsongsinledning någonsin är ett faktum. Förra året inledde man tveksamt med en 8-2-förlust mot värste konkurrenten Söderport.

- Vi hade ju inte tagit poäng mot dem sedan dess, säger David G.

- Men det är nog Filip Dalarn som är mest nöjd med resultatet.

Svårslaget

Comeback-gänget från Rissne kom tillbaka från 0 - 2 underläge mot BitSoccer förra helgen och visade nu återigen prov på hur segt laget är.

I tionde minuten öppnade dem målskyttet.

Det var Kommunens första insläppta mål den här säsongen.

Men det skulle bli bättre.

Kommunen fortsatte att pumpa in bollar i straffområdet och det gav resultat till slut.

Mittbacken tillika strategen Back-Kalle Lindhe hade flyttat upp i banan och en bit in i matchen forcerade Gaston behärskat in 2 - 1-målet bakom en förtvivlad målvakt i Rissne-målet.

Jobbigt lag

- Rissne Comeback är ett jobbigt lag. Väldigt jobbigt lag. De skickade in många bollar i vår box och vi hade svårt att försvara oss då. Vi gick bort oss lite och var väl lite nonchalanta i slutet, säger Gustav Hallmer som var nöjd med att laget fortfarande är obesegrat men mindre nöjd med den uteblivna segern:

- Det är så klart extra surt att tappa in ett mål i slutminuterna.

Hade Kommunen vunnit hade laget varit suverän serieledare.

Nu får de istället nöja sig med att vara obesegrede, i serieledning visserligen, men med flera lag hack i häl och en haltande tabell.

- Jag är väldigt nöjd med att vi ändå tagit så många poäng, säger försvarets Filip Dalarn, som för tillfället befinner sig på resa i sydeuropa.

När förra säsongens skyttekung, Gaston, säkert placerade in 2 - 1 i mitten av andra halvlek, var det hans första fullträff för säsongen.

- Då trodde jag att det var klart, säger han.

Nu blev det inte riktigt så.

Rissne Comeback gjorde skäl för sitt namn och fick sista ordet på Kristinebergs IP i fredags och det slutade med delad pott.

Rissne spelar match redan nu på fredag igen, men för Kommunen är det nu speluppehåll. 25 maj är det dags för nästa drabbning. GoExcellent står då för motståndet.

/Bloggredaktionen

2 kommentarer:

BitSoccer sa...

Inte för att förstöra denna underbara blogg, men vi ledde aldrig med 2-0 mot Rissne Comebacks! ;)

Kalmar Kommun sa...

Då har vi olika uppfattningar där, vi tycker att ni ledde 0-2.