måndag 26 mars 2012

Vinst i säsongsavslutningen. Dessutom stor intervju med Årets anfallare


BROMMA. Kommunen och Manga Carta brukar gå tuffa bataljer men i säsongsavslutningen var hemmalaget för bra och för fokuserade för att det skulle bli spännande.

- Manga Carta och vi har en historia och det är kanske inte vårt favoritlag. Vi är ett spelande lag medan de är av mer fysisk karaktär med mycket prat både till oss och domarna. Men vi har bra bollrull, ett positivt tänk och sedan fick vi ju en bra start med 1-0 redan efter 160 sekunder, sade Kommunens backvirtuos David G.

I den andra halvlek fortsätter Kommunen på den inslagna vägen och rinner ifrån i målprotokollet.

- Vi hade inte så mycket att spela för men killarna visar mycket moral och attityd och jobbar för varandra. Det är kul att se att de tycker det är roligt med korpfotboll. Vi har haft mycket press på oss hela året men det är kanske först nu som vi kan slappna av och spela ut ordentligt. Måste även ge en eloge till vår back och passningspecialist Endrit. Han står väl på noll mål men är och har varit en av våra viktigaste spelare i år, kommenterar Nils ”Dr Dahlis” Dahlberg.

Fin tradition
Kalmar Kommuen avslutade säsongen med seger för sjunde säsongen i rad, den här gången mot Manga Carta, och slutade därmed femma i serien.

Segern i säsongsavslutningen var inget att säga om, Kommunen var det bättre laget och vann stabilt med 3-1 (2-0, 1-1). Målen gjordes av Martin boll, Gaston och Nils Dahlberg. Det sista var verkligen en delikatess.

Missade fint läge
- Det var blandad kompott i dag. Vi började bra. Men i andra halvlek slappnade vi av, men hade fortfarande övertaget i matchen. Som helhet var det en godkänd insats, tycker Nils Dahlberg.
Den tekniske liraren missade ett friläge i första halvlek.
- Det känns som att jag tog revansch sen, säger han glatt.


I andra halvlek gjorde han 3-1. Och snyggt var det. Han lurade sin motståndare med en överstegsfint och krutade in bollen vid närmsta stolpen.
- Jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde (skratt). Men jag gjorde en tempoväxling i alla fall. Sen fick jag till ett bra skott.
Detta var Kommunspelarens fjärde mål för säsongen. Det första kom mot Västertorps BK.

Borde gjort ett till fint mål
- Jag borde ha gjort fler mål. Jag har skapat många lägen, men inte haft det där lilla flytet. Förhoppningsvis får självförtroendet sig en boost av det här målet, så att jag gör mål även nästa gång jag får ett friläge, säger Nils Dahlberg

AIK-Henke var dock förtvivlad efter matchen och det var svårt att få kontakt med honom direkt efter avblåsningen. Vi kom överens om att smyga i väg och ta en enskild promenad nattetid, när ingen annan var i närheten, för att ostört kunna sammanfatta säsongen. Sagt och gjort.
- Vi är nöjda med säsongsavslutningen, vi spelar det spelet som vi vill spela och det känns bra att avsluta så, lite bittert att inte ta hem skytteligan kanske, men jag blickar framåt, säger AIK-Henke exklusivt till Kommunens blogg.

Segern innebär att Kommunen avslutade en väl genomförd men ojämn säsong och slutar femma i division 6A-serien.
- Vi blev tvåa senast och har blivit trea ett par säsonger i rad och ville förbättra det i år, vilket vi inte lyckades med. Den här division 6A-serien har inte varit den bästa men hade ett par bra lag så då är det väl ändå ok att bli femma, säger AIK-Henke avslutningsvis.

-------------------------------------------------


Årets anfallare utsedd


Bildtext: Han är spåman. också. Gaston trodde inte han kunde vinna skytteligan inför den här säsongen men till en kompis sa han att det skulle vara kul att bli utsedd till årets anfallare. Detta berättade Gaston i en stor intervju i Kommunbloggen den 16 oktober. Gaston vann skytteligan. I går blev han utsedd till årets anfallare av bloggredaktionen och fick ta emot priset av Klubbledningen.
KUNGSHOLMEN. Årets anfallare Gaston var närmast chockad efter utmärkelsen. Men titeln försäkrade han sig om när han fredags natt sov på golvet.
- Varenda gång jag sovit på golvet utan madrass har jag fått en utmärkelse dagen efter.

Vilken dag det blev för Kommunens nykrönte skyttekung, Gaston.
Först uttagen i Kalmar Kommuns konstgrässäsong, sedan utsedd till Årets anfallare av Kommunens bloggredaktion.
- Herregud, det här känns helt otroligt, säger Gaston som hade svårt att smälta alla intryck.


Glömde sitt tacktal
- Jag är otroligt stolt. I går kväll (läs i söndags) förberedde jag ett eventuellt tal, men de få saker jag tänkte säga, var som bortblåsta när jag fick beskedet.
Bland annat tacket till en speciell person.
- Jag lovade att tacka min far, det är mycket på grund av honom jag fått det här priset, och att jag är den jag är. Det känns lite dumt att jag missade det, men han får försöka läsa det på bloggen i morgon (läs idag) så jag hoppas ni skriver det.
Vi fixar det, Gaston.

Kommunanfallaren vann ju Kommunens skytteliga med 8 mål. Men han var säker på att priset skulle gå till någon annan.
- Jag trodde 100 procent på Martin boll. Han är den enskilde anfallsspelare som betytt mest för vårt lag. Jag hörde att han tyckte att Nils Dahlberg skulle ha det och det var väl så där halvkul att höra.


Uttagningen till konstgrässäsongen var en minst lika stor överraskning, eller var den det?

- Det är en rolig grej, min syster (Carl Fritiof) och hennes man bor här uppe och vid två tidigare tillfällen har jag sovit över hos henne. I fredags natt sov jag på hennes golv. Vi skojade om det, men nu känns det helt otroligt.


Ett hett byte

Skyttekung och konstgrässpelare, du bör vara eftertraktad på marknaden?

- Jag vet att min syrra (agent) har kontakt med ett par utländska klubbar, vi får avvakta och se. Men sen känner jag att jag trivs så otroligt bra i Kommunen att det inte skulle vara några problem att bli kvar ett år heller.

Var ska du göra närmast?

- Just nu är jag sugen på att träffa min flickvän Matilda. Har inte träffat henne på hela dagen.


/Kommunens bloggredaktion

1 kommentar:

Finansminister Anders Borg (m) sa...

Mål-Pål borde vunnit. Han är bäst. Enligt mina beräkningar gjorda han flest mål också.