måndag 12 december 2011

Bäst hittills: Vi har hela listan!

Tre matcher har spelats och det har blivit dags att, enligt gammal tradition, sätta plus på spelarnas insatser hittills. Klubbledningen har ordet. Vi har hela listan!

Martin bollKommentar: Har inlett skakigt. Förra säsongens oantastlige skyttekung är mållös så här långt. Har visserligen vaktat buren i två av tre matcher men där har han varit minst lika labil som Wetter var i sin avslutningsmatch mot Söderport.


AIK-Henke


Kommentar: Har inte nått sin fulla kapacitet hittills och tur är väl det. Han kan nämligen mycket bättre än det vi sett så här långt! När AIK-Henke kommer igång är han untouchable i korpsammanhang, lyfter laget till nya höjder och sysslar med små, små AIK-knep vid sidan om, som bara en medspelare kan förlåta. Utanför planen är han dock bäst i test, betalade avgiften jättesnabbt och har dessutom ordnat lagtröjor till alla ( De kommer vid årsskiftet, på ricko!).

Filip Dalarn


Kommentar: Dalarn var nöjd med sin insats senast mot Halva Inne.

Det var inte Mål-profilen Mål-Pål – som kritiserade yttermittfältaren.

– Han får inte godkänt, sa Mål-Pål direkt efter matchen.

Förväntningarna var stora på Dalarn inför lördagens fotbollsmatch i korpen i Brommahallen. Han utsågs till jättefavorit men svek för andra gången i rad. Filip fick ett tufft start utvändigt om Kalle och var blåslagen i halvlek. Trots det var Filip och klubbledningen nöjda med insatsen.

”Inte tillräckligt bra”

Det var inte experten Mål-Pål som hade förväntat sig mer av Fille.

– Jag tycker inte att han får godkänt. Jag hade hoppats och trott att han skulle vara ännu bättre. Matchen flöt jättebra men man har så stora förväntningar på honom och Klubbledningen sa innan att han var bra förberedd. Han var säkert bra förberedd, men inte tillräckligt bra, sa Mål-Pål.

Maks "Gazza" GastonKommentar: Att ersätta Mål-Pål sågs som en nästan omöjlig uppgift, men "Gazza" har gjort det bra. Tre mål på tre matcher. Bäst i Kommunen. Och insatsen hittills visar bortom all rimlig tvivel att vi har större saker att vänta från denna yngling.

Endrit


Kommentar: En stabil back har rekryterats i Endrit som visat upp god kampvilja. Lite orkeslös i första matchen, men när han orkar är han en viktig kugge i både försvars- och anfallsspelet.

David G


Kommentar: Har gjort succé i sin hittills enda match den här säsongen. Levererade oklanderligt backspel och blev dessutom målskytt, något som inte hör till vanligheterna. Han visade att han är en nyckelspelare i Kommunen.

– Det är sant att jag numera känner mig avslappnad på planen även utan Sebbe bredvid mig. Han är dock unik och pratar ofta med mig på planen, säger Davve till Kommunens blogg.

Den 28-årige mittbacken vill stanna i Kommunen i många år, och vill gå i Bebbans fotspår.

– Jag gillar tanken på att bli en symbol för klubben. Jag skulle bli glad över att bara vinna hälften av vad Sebbe gjorde, jag skulle älska gå i hans fotspår, säger Davve.

Den gamle eleven från Falkenbergsskolan väljer även att hylla Kommunens klubbledning.

– Klubbledningen har tagit med en vinnarmentalitet till laget. Från första matchen sa han till oss att vi alltid måste vinna allting. Så om vi vinner serien ska vi främst tacka honom, säger David avslutningsvis.

Kalle


Kommentar: Kalle har enorma krav på sig. Inte nog med att han förväntas dominera försvarsspelet och höja begåvningssnittet i laget, han måste göra det med elegans och dessutom se till att Filip Dalarn dyker upp i tid till matcherna.
- En långboll kan vara lika vacker som en dribbling och en reslig mittback kan vara lika fantastisk som en kvick anfallare.

Nils


Kommentar: Spås bli en ny Filip. Har samma frisyr, längd och kroppsbyggnad. Extremt samspelt med Gaston på topp och låg bakom en hel del farligheter. Borde kanske nätat, men ser mycket lovande ut.

Bebban


Kommentar: Har inte spelat ännu i år, pga diverse orsaker. Därför recenserar Klubbledningen istället skivan "Let's Say We Did":

Let's Say We Did
Let's Say We Did (album, vinyl)
2011
Nesna Records


Så här i sluttampen av musikåret är det extra härligt att hitta en riktigt, riktigt lovande debutant. Let's Say We Did:s självbetitlade album (Nesna Records) är en ovanligt stillsam men samtidigt rejält spännande skiva som hämtat mycket inspiration från americanan.

Året är 1993 och americanans huvudperson, Will Oldham försöker debutera under namnet Palace Brothers. När ett skivkontrakt presenteras med goda villkor från bolaget Drag City och faller ner i Oldhams brevinkast hittar sångaren en hel del saker han inte nödvändigtvis är nöjd med, men han skriver ändå på. Med imponerande envishet och hjälp av kollegorna i Slint gräver han sig tillbaka mot 1960- och 70-talets kalla krig och bygger vidare på den musiktradition som främst representerades av en vänstergrupp i Uppsala där det fanns gott om idealister men också någon som var, och fortfarande är, beredd att göra allt för sin karriärs skull.

Let's Say We Did:s album är övertygande såväl i sina fina personliga betraktelser som i de doftande miljöskildringarna och de rör sig med lätthet mellan Oldhams 90-tal, nuet och en 60-70-tals verklighet där rädsla och misstänksamhet frodas sida vid sida med stark tro på samhällsförändringar och framtiden.

Det är omöjligt att inte bli imponerad av debutanternas stil, språk och förmåga att berätta en både angelägen och fascinerande historia.

/Klubbledningen

Inga kommentarer: