onsdag 7 september 2011

Delad pott i Fruängen efter straffdramatik

Kalmar Kommun och Stockholm Guardians fick varsin poäng fjärde matchen lagen emellan.

Och 1-1-matchen lär mest bli ihågkommen för den sanslösa straffdramatiken.

Superstjärnorna Gustav Hallmer och Andreas Kazantzidis förtjänade varsin straff, Sebbe fick en chans från sju meter – men brände den.

Kalmar Kommun såg ut att gå mot säker seger i lördagens drabbning mot vaktbolaget Stockholm Guardians.

I början av den andra halvleken drabbades Kommunen av en utvisning i samband med en straffsituation mot sig när Kazantzidis gick omkull i straffområdet. Men ingen straff den gången, istället blev han utvisad för sina högljudda protester

Med en man mer såg då Stockholm Guardians ut att kunna gå mot ännu en seger mot huvudkonkurrenten.

Spelat en man mindre

Men Klubbledningens smarta matchande av truppen visade sig ge resultat.

Kommunen har drabbats av utvisningar flera gånger tidigare med olika lag och var därför förberedd på ännu ett rött kort.

Kommunen höjde tempot och började skapa farliga chanser mot ett alltmer passivt Stockholm Guardians.

Och med knappt tio minuter kvar fick man utdelning.

"Hade aldrig dömt straff"

Kommunens Kazantzidis fälldes och domaren pekade återigen på straffpunkten.

– Den här straffen känns betydligt mer tveksam än den första, säger experten Krister till Kommunens blogg och får medhåll av Filip Dalhamn.

– Jag hade aldrig dömt straff, men rättvisan träder fram, säger Dalhamn.

För återigen var det en superstjärna som visade kyla från sju meter.

Sebbinho ”Sebbish” Fors dunkade dock iskallt in bollen rätt i ribban och 1–1 verkade stå sig.

– Det är en av de bästa straffskyttarna i korpen. Han kan slå olika typer av straffar. Sebbish behärskar det där allra bäst, säger Jens Jonasson som tog en öl med killarna efteråt pga Bengtssons födelsedag.

Ännu en straffsituation

Men innan missen hade Sebbe gjort sitt 22:a mål i Kommuntröjan - men det första mot Guardians någonsin.

Matchen slutade 1–1 och Klubbledningen fick nöja sig med en poäng i det fjärde mötet lagen emellan på två år.

Men det kunde ha blivit en Kommun-seger.

I den första halvleken fälldes Hallmer i straffområdet - kanske borde han ha fått straffspark även då.

– Det råder inget tvivel om att det borde vara straffspark för oss, säger Yannick.