tisdag 27 september 2011

Delad poäng gladde ingen i Fruängen

FC Absinths oförmåga att vinna borta visade sig ännu en gång på måndagskvällen efter en halvljummen uppgörelse med Kommunen. Absinth hade ledningen, ändå slutade matchen 1-1 efter missad straff.

FRUÄNGEN.

-Vi gjorde en riktigt dålig match, tur att FC Absinth var lika dåliga. Men en poäng är i alla fall bättre än ingen alls, säger Martin boll, som leder Kommunens interna skytteliga med fem fullträffar. Lindsdalssonen Jens ”Jensa Kirketerp” Kirketerp gjorde sitt första mål någonsin och Kommunens enda strax efter sin egen utvisning.

-Jag lade in bollen mot mål, hårt pressat, rakt på målvakten och den gick rakt igenom honom. Inget turmål, säger 27-åringen. På fem bortamatcher har Absinth, som nu ligger näst sist i tabellen, inte vunnit en enda match.

-Det är för dåligt. Vi har pratat om det och sagt att vi måste spela som hemma borta också. Men det funkar inte för oss ändå, suckar deras försvarare som inte vill uppge sitt riktiga namn.

- Jag vägrar säga vad jag heter. Ni kan kalla mig vad som helst, jag bryr mig inte.

Comeback för Kirketerp

I Kommunen gjorde förre Lindsdals IF-profilen Kirketerp comeback efter två missade matcher pga av de arbetspass han antog under senaste schemaläggningen.

-Vi märkte tidigt i matchen att FC Absinth var så´himla sugna på att vara här. Vi var sega i första halvlek, bättre i andra och bra i sista tredjedelen. Ändå når vi inte ända fram. Det känns frustrerande när vi vet att vi inte får ut det som finns i laget, säger Gustav Hallmer. Kommunen parkerar just nu på femte plats i tabellen. Absinths anfallare gav laget ledningen efter fem minuter i den andra halvleken med en snärtigt forcering på hörna som smet in mellan Wetterskogs benskydd i Kommunkassen. Sedan kvitterade Kirke ett par minuter efter att Kommunen blivit fulltaliga efter en utvisning på honom själv. Kalmar Kommun fick också chansen att ta göra mål på straff, efter att en frispelad Oslo-Henke i Absinths straffområde brottats omkull av en back.

Missade straff

Straffläggaren, prefektsonen Hane Hallmer lyckades dock inte få bollen, han sköt strax över ribban. Hallmer som förrförra säsongen var Kommunen främste målgörare blev mållös i måndagssmatchen, efter att ha gått mållös flera i rad i Kommunen. AIK-Henke var mycket bra stundtals, men visade inte sitt allra bästa på Mälarhöjdens IP, lika lite som resten av kalmarlaget, med undantag för Wetterskog i kassen.

-Det är bara att ta nya tag nu, säger David G.

Medaljchansen kan vara bortblåst

Kommunen tog inte chansen att närma sig den prestigefyllda bronsplatsen och spela bort sin möjlighet till silver, eftersom Stockholm Guardians vann sin match.

- Nu kan medaljchansen vara bortblåst, but it ain't over til the fat lady starts to sing som man säger, sa Kommunens lagledare i ett pressmeddelande i natt.

Att senaste matchens stora hjälte Martin boll dessutom brände ett klockrent friläge i första halvlek spädde på bitterheten i truppen.

- Hade Mål-Pål varit med idag hade vi vunnit, det är jag 100 000 % säker på, uppger Filip Dalarn.

Inga kommentarer: