söndag 30 januari 2011

Vi e bäst

Kära bloggläsare,

Vi e bäst.

Känn på orden. Fokusera särskilt på och lite extra mycket på det sista ordet i meningen. Bäst. Vad betyder det? Fundera på just precis det ordets innersta betydelse. Tänk på oss. Vi e det. Bäst. Vi e bäst. Inga utropstecken. Inga om, inga men. Bara tre små ord. Sju bokstäver och två mellanslag. That's it.

I lördags spelades det fotboll i Brommahallen. Vi vann. Vi brukar gör det. Särskilt mot lag som leder serier som anses vara omöjliga att slå. Vi vann över de oövervinnerliga, vi har gjort det förut och vi har ett meddelande till alla er som aldrig vunnit mot något oslagbart. Det är ingen stor grej, det blir så när man e bäst. Det var inte svårt att vinna, vi spelade lugnt, smart, gjorde lite misstag emellanåt men vi visste att vi skulle ta det om vi fortsatte spela. Och det gjorde vi. Vi spelade ut dom totalt. Vi skapade flest chanser och hade säkert kunnat få in något mål till om vi hade haft turen med oss. Så kan det gå.

Hur kan ett lag som förlorat med 5-0 mot ett lag, som i sin tur förlorat med 5-0 mot ett annat lag, vara bäst? Vi vinner inte alla matcher. Jag svär på Gud att det är sant. Vi har förlorat många matcher genom åren och om sanningen ska fram så hade vi inga vinster under hela 2011 innan den 29 januari. Men det var dags att visa att vi kan lyckas med det ingen annan lyckats med. Att vi är unika. Att det bara finns ett lag som kan vara Kalmar Kommun och det är vi.

Paul har börjat göra mål. Sebbe har blivit anfallare igen. Hallmer är snart helt frisk. Filip är omöjlig att stoppa utan att gå över gränsen. Danielsson sätter dit den. Erik släpper inte in ett skit. Det fungerade ok i övrigt också. Men en sak som var extra glädjande var, något oväntat, domaren. I korpsammanhang har vi lärt oss att leva med dåliga domare. Och motargumentet att man som spelare inte är skickligare är domarna har man, något orättvist i vårt fall, fått leva med. Fotboll är en vacker sport. Så full av skönhet att jag saknar ord. Men det intrycket får man inte alltid när man följer en match i Brommahallen en lördag strax efter lunch. Domarna är tvärr ännu sämre än spelkvaliteten. Och det var först i lördags vi hade en domare som inte feldömde 50% av inkasten, inte missade uppenbara regelövertramp eller var för petig eller för tillåtande med närkamper. En bra domare märks aldrig och uppmärksammas sällan. Därför tar vi tillfälle i akt och tackar lördagens domare för en strålande insats.

Och kom ihåg vilka som e bäst. Vi e. Vi som e på bilden här uppe.

Vi e bäst,

Med vänliga hälsningar

/ Klubbledningen

Inga kommentarer: