tisdag 23 november 2010

En hedrande tredjeplats

Grussäsongen 2010 slutade med Kommunens första medalj. Det lär inte bli den sista. Säsongen var dock minst sagt svängig. En lovande inledning följdes av stundtals katastrofala resultat. Höstsäsongen inleddes med två storförluster men avslutades med sex raka matcher utan nederlag. Spelet har stabiliserats avsevärt och för första gången någonsin hade vi även lite tur med sena, närmast osannolika matchavgöranden.


Här kommer säsongens...

Höjdpunkt(er): Många höjdpunkter bjöds vi på. Sebbes alla osannolika mål, Eriks nollor, snygga spelkombinationer osv, men de minnen som vi alla kommer ta med oss är våra två avgöranden på matchens sista spark. Dels Hallmers förlösande 2-1-mål i det frustrerande returmötet mot Madchester Wanderers och såklart Bebbans frispark mot Långbro. Från nästan halva plan satte han en projektil som betydde 3-2 och som visade sig vara det sista som hände innan domaren blåste av.

Nederlag: Att vi inte lyckades piska Blue Man Group är en gåta för oss i klubbledningen. I första mötet var vi nära (2-2), men när vi torskade med 0-2 i returen var det många som undrade om det verkligen är någon idé att leva vidare..

Mål: Sebbes 1-0-mål mot Långbro. En kylig, precis lyftning över målvakten från halvaplan. Världsklass

Vrål: När Hallmer gjorde en hjältelöpning och rensade bort bollen i eget straffområde krossades varenda fönster i Bredängs miljonprogram. Gubbjävlens knä gick ur led.

Plagg: Vem kan glömma när Bengtsson spelade i pullover inomhussäsongen 08-09? Well, tiam tog priset när han intog planen i en rutig, svart, stickad dragkedjskofta. Oförglömligt.

Mest oväntade: När Erik var borta satte vi vår oprövade och mustaschprydde Sandblad i målet och hör och häpna. Han storspelade och vi höll nollan. En insats av "I choose not to run"-kaliber. Sandbald behöver aldrig mer bevisa något i något straffområde mer. Period. Matchen slutade tyvärr 0-0.

Messi: Paul fullkomligt exploderade i intensitet när han, efter Hallmers skada, tog platsen på det centrala mittfältet. Snurrandet och dribblandet var av sällan skådat slag, men ledde oftast inte till något resultat. Men att blott beskåda detta var högst stimulerande.

Skyttekung: Tidigare mittbacksmogulen Sebbe blev anfallets galjonsfigur. Målrekord i samma match (fyra pyttsar) och flest under en utomhussäsong (elva pippos)

Lärdom på rim: Man skall icke utan långbyxor på gruset spela, då sprutar blodet och benen blir typ aldrig hela.

Skåning: Wetter. Han höll nollan två gånger och fanns där när vi låg risigt till, han hjälpte oss genom eld och vatten. Två lag släppte in färre mål än Kommunen, de blev båda medaljörer.

Tabeller vi minns:


Och slutligen Kommunens Ballon d'Or går till...

Sebbe! För sina osannolika mål, rensningar och förmågan att spela på alla positioner och dominera på samtliga. Hatten av!
Grattis!

--------------------------------------------------------------------------------

Tack för den här gången!

Snart börjar inomhussäsongen, vi ses då.

/Klubbledningen

Inga kommentarer: