tisdag 15 juni 2010

Seger mot Kenneth FC

Igår stod det sexpoängsmatch på schemat. Kenneth FC bjöd på motståndet. Och vilken rivstart de fick, killarna. Paul knuffar en av dem i ryggen, det blir straff och mål. Strax senare, i anfallet efter, gör Kenneth mål igen, ett riktigt tramsigt exemplar. 2-0 alltså efter endast en handfull minuter, men ingen panik i våra led inte. Nej, det stod klart väldigt tidigt att Kenneth FC inte är en fotbollskraft att räkna med. De saknar spelidé, styrka och individuell skicklighet. Det sistnämnda fick vi, trots Kenneths tydliga brister, ändå uppleva i allra högsta grad. Hela matchen kunde sammanfattas med sex bokstäver. Bubban.

Aldrig tidigare har en enskild spelare dominerat en korpmatch så uppenbart som vårt fd backlås Bibban gjorde igår. Christer Fors son började visserligen blygsamt. Det blev straff någonstans runt femte minuten och visst, det rasslade i nätet, men den där Premier Leauge-säkerheten Babben skämt bort oss med fanns inte i tillslaget. Men resten är, som man brukar säga, historia. Sebban gjorde mål på allt. Han vann dueller, slog perfekta passningar och assisterade Danielsson som också noterades i målprotokollet. Laget i övrigt dominerade, Hane gjorde sin bästa match för säsongen, Paul och Filip var oerhört energiska, men ingen var i närheten av matchens store hjälte. Åtminstone ingen spelare. tiams klädval däremot. Att han satte skräck i Kenneths unga anfallare hade inget med vare sig hårda tacklingar eller fult spela att göra. Inte alls. Men innan avspark tjuvspelade han med våra seriekonkurrenter FC Absinth och hjälpte dem till en oväntad vinst efter ett 3-0 underläge mot "I". tiam spelade då i en stickad, diamantmönstrad farfarskofta och var fullkomligt dyngsur efteråt. I vår match bjöd han på nakenchock när han lirade i ett vitt, lövtunt och supertight linne. Ingen vågade ge sig in i närkamp med en så svettig man, tiam var oantastlig. Dessa klädval är redan, i klubbledningens bok, "up there" med Gustav Bengtssons svarta, legendariska slipover och långbyxor som han spelade i under sin karriär i Kommunen.

Vi vände matchen från 2-0 och trots att vi i vanlig ordning missade väldigt mycket chanser, duggade målen tätt. Bubbe rakade totalt in fyra pyttsar, Danielsson en och Martin boll fick tillslut sätta dit den, på stopptid. Samtliga spelmål var riktiga läckerbitar, mönsteranfall som avslutades med precision och kyla. Och simsalabim så var våra problem i sista tredjedelen lösta, i samma stund som vår tidigare backklippa transformerades till en tvättäkta skyttekung. Grattis Sebbe!

Kalmar Kommun - Kenneth FC 6-3
Mål: Seb 4 (1 str), Danielsson, Martin boll

Veckans kommunalarbetare omgång 8:
Se "Marco van Basten" Fors

------------------------------------------------------------------------------------


Värt att notera:

-Serien har vänt, nästa måndag möter vi återigen bottenlaget Madchester Wanderers.

--------------------------------------------------------------------------------------

/Klubbledningen

Inga kommentarer: