måndag 3 maj 2010

Som en oavgjord förlust

Blue Man Group har presenterat sig i korpsammanhang. Laget är det första vi mött som består av män, inte pojkar. Att spela fotboll mot män kan vara svårt. Män är inte nödvändigtvis bättre fotbollsspelare än pojkar, men män är mycket starkare, erfarnare och bittrare. Låt oss först och främst konstatera att BMG inte är särskilt bra på fotboll. Men då planen var ojämn och vinden blåste i orkanomfattning fick männen användning för sina övriga fördelar. Spelet såg fruktansvärt ut. Kommunen fick inte igång passningarna, de väl inövade kombinationerna gick inte igenom, det var kaos på planen, vilket knappast låg det kroniskt underpresterande BMG i fatet. De fick slumpchans på slumpchans, men där bak hade vi, "väggen" som man säger i idrottsammanhang, Erik Wetterskog. Erik presenterade sig på allvar mot BMG, han var fenomenal. Skott på skott och chans på chans avklarades på ett sällan skådat, spektakulärt och imponerande sätt. Framåt saknades skärpan, Yannick kom aldrig upp i normal standard, men Kommunen visste att de var bättre, det fanns aldrig någon panik.

I andra halvlek lade sig vinden en smula och spelet blev något bättre. Kommunen hade rean skapat flera kvalificerade målchanser, fina frilägen plus att Jensa Kirketerp sköt i stolpen. Blue Man Group hade en del chanser på slumpbollar, men Erik höll båten flytande när vågorna kom. Danielsson gjorde till slut ett välförtjänt ledningsmål när matchen började lida mot sitt slut. Saken kändes klar. I praktiken hade vi redan vunnit, nu skulle vi bara hålla ut. Men ibland går det fort i fotboll. Ett slumpmässigt självmål av tiam som styrde in en illa slagen hörna samt en patetisk frisparksretur som "nickades" in bakom en bastard av framrusande Kommunspelare och ett, tu, tre så hade matchen vänt och kungen blev fullkomligt rasande. Målen var otagbara. 2-1 stod det och nu var goda råd dyra.

För en gångs skull hade vi lite flyt, även om hela situationen uppstått som en slags bestraffning från djävulen. Lägst bak i Blue Man Groups backlinje fanns det ett riktigt as. Han spelade exceptionellt fult. Över två meter ovan vattenytan satt hans huvud. Han var svår att förolämpa. Personer som är långa, väldigt starka, bär en någorlunda tidsenlig frisyr, ser ganska bra ut och inte är helt värdelösa på fotboll, är svåra att vara elaka mot i korpsammanhang. Den här snubben var dock värd förakt, varje centimeter av hans kropp var fylld av arrogans och dåligt människoskap. I sista minuten gjorde dock den här dinosaurien ett misstag. I straffområdet, i kamp om bollen, valde han att helt sonika hockeytackla den 50 kg lättare Danielsson. Domaren pekade på straffpunkten. Sebbe kunde inte hitta den, men lade iallafall bollen på lämplig punkt i straffområdet och Premier Leauge-placerade straffen, precis som han alltid gör. 2-2 blev det. En riktig bergochdalbanematch, inget bra lir och till slut oavgjort resultat även om Kommunen var det bättre laget. Det kändes som en oavgjort förlust.

Blue Man Group - Kalmar Kommun 2-2
Mål: Danielsson, Bebban (str), tiam (självmål)


Inga kommentarer: