tisdag 18 maj 2010

Första förlusten

Så här får det inte gå till! Trots att nyckelspelare som Danielsson, Hane och Filip Dalarn är borta bjuder Kommunen på storspel mot de obesegrade serieledarna. Trots en mängd chanser lyckas vi bara göra ett mål. Trots en sublim försvarsinsats släpper vi in två nickmål.

Jeppe Elg gjorde comeback i fotbollssammanhang. Han var pigg men tillbringade stora delar av matchen vid sidan om. Klubbledningen akutvärvade även en datatekniker från Dagens Nyheter som bjöd på säkra passningar och god spelförståelse. Men framför allt presterade våra ordinarie trupp god fotboll stundtals. Vi har ett säkert koncept nu, en bra spelidé och det sätter oneklighen myror i huvudet på våra taktiskt ansvariga när spelet fungerar samtidigt som målen uteblir.

Tessinparken (förkortas TP) leder serien, de är obesegrade. Om vi tittar på hur det såg ut under första halvleken är dessa faktum helt obegripliga. TP är knappast det bästa laget vi har mött i år. Visst de är bättre än, säg, Madchester Wanderers men vilket lag är inte det? Näe TP var labila, släppte fram många av våra anfall och hade litet att komma med i sin sista tredjedel. Trots detta nickade de in ledningsmålet efter tio minuter. Det nickade en, två, tre, åtta gånger, fram och tillbaka i straffområdet innan bollen retsamt svävade in bakom Erik i målet. Förvirrande. Martin boll kvitterade kort därefter, genom hård press från Jensa Kirketerp och Lysekils-Gustav. Jensa fick en tå på bollen, boll blev fri och boll slog till på direkten.

I andra halvlek sjönk tempot, Tessinparken kom in i matchen och vi slarvade i uppspelen. Kommunen fortsatte dock att skapa möjligheter. Kirke var fri, Martin boll var fri, Lysekil var fri, men väck i pannan och gnuggade ögon var den återkommande slutreaktionen. I slutet av matchen, med tre minuter kvar, tappades markeringen i straffområdet på en hörna. 2-1 kom och vi hann aldrig hämta igen underläget. Hur många hörnmål ska vi behöva uppleva. How many hörnmål to cross? Skam och förnedring. Men vi vet att vi kan slå alla lag nu, Tessinparken var inte lika bra som resultaten visat. Det är en lång säsong och nästa vecka talar allt för att det lossnar. Danielsson och Hallminho är tillbaka, förhoppningsvis Filip me, så sitt still i båten folks. A change is gonna come.

Kalmar Kommun - Tessinparken 1-2
Mål: Martin boll.

--------------------------------------------------------------

Värt att notera:

-Vi har diskuterat att utöka truppen med ett par spelare. När Yannick är tillbaka ska Klubbledningen sätta sig ner och diskutera de olika alternativen.

-Gil Scott-Heron spelar på Göta Källare på torsdag.

-Yannick träffade Henric "Pensionärstacklaren" Bergstein och han meddelade att han öppnar för comeback i Kommuntröjan.

-Idag var det 23 grader varmt.

--------------------------------------------------------------

/Klubbledningen

1 kommentar:

Anonym sa...

Ni var bra, kul match igår.

Ses i höst! /Johan, Tessinparken