tisdag 11 maj 2010

Fortfarande obesegrade

FC Absinth stod för motståndet och vi kan lika bra erkänna på en gång, de bjöd på årets hittills bästa. De hade visserligen en väldigt enkelspårig spelidé. Långa bollar på den knubbige men överraskande skicklige anfallaren, som ständigt oroade vår Sebbe-fria backlinje. Hans rekordlåga tyngdpunkt och omisskänliga bollsinne satte myror i hjärnan hos våra försvarare, som med nöd och näppe klarade av situationerna. Kommunen gjorde en helt ok match, även om samtliga i laget underpresterade. Skärpan var dålig, vi skapade alldeles för lite chanser och de som dök upp slarvades slarvigt bort. Men vi fick kvitto på att vår spelidé håller även när vi inte är på topp. Vi är snabba i omställningarna och trygga i försvaret. Första halvlek var något slags ställningskrig. Erik gick in och gjorde några heroiska räddningar, Filip skadade sig på ett nytt ställe i varje byte och Jensa Kirketorp for som en pil fram och tillbaka över planen. Absinth hade de hetare chanserna, de sköt i stolpen och bommade en del frilägen. Men 0-0 stod det. I andra halvlek sjönk tempot lavinartat. Sebban och Lill-Gustav var inte med och vi hade bara en avbytare, varav flera spelare som blev småskadade men bet ihop. Lyckligtvis hade Absinth bara två avbytare och flera hundra kilos övervikt i truppen. Vi såg alltså alla till att tempot sjönk. Absinth spelade ganska fult, fick två utvisningar vars numerära överläge lämnades outnyttjade av Kommunen. Dåligt. Det såg ut att bli ett trist 0-0 resultat när Dr Killer, även känd som Paul, presenterade sig på allvar. Först tappade han markeringen i eget straffområdet och en - tro det eller ej - jämnlång motståndare klev fram och nickade in 1-0 för Absinth. Strax efter var Paul i andra änden av planen och pangade in kvitteringen ur 180° vinkel. Mycket vackert. Det var bara några minuter kvar när domaren blåste i sin pipa, han pekade på straffpunkten efter en halvhetsig närkamp. Dett var tyvärr i Kommunens straffområde. Som tur var tog han sitt förnuft till fånga och dömde en direkt frispark i straffområdet (!) istället. Den blev lottlös. Kommunen är fortfarande obesegrade i årets korpen, den här gången var det dock nära en förlust.

FC Absinth - Kalmar Kommun 1-1
Mål: Pål

Värt att notera:

-Filip har hyllats för sin legendariska hörna som Kazantzidis nickade in för snart ett år sedan. Hur många hörnor har han slagit sedan dess? Inte en enda. Klubbledningen frågar sig därför om detta kan vara ett sätt för Filip att "sluta på topp" eller om vi andra helt enkelt inte låter honom smeka bollarna från hörnorna?

-Filip kommer i fortsättningen att slå alla hörnor.

-Erik har tagit på sig att styra upp en träningsmatch inom kort. Vi lovar att återkomma.

-Jensa Kirketerp gjorde som han lovat, han träffade inte stolpen en enda gång. Bra där!

----------------------------------------------------------------------------

Match igen nästa måndag mot Tessinparken som inlett serien med tre raka. Då är Bebban tillbaka som mittlås, Jens ska göra sitt första mål och Danielsson har lovat att sätta några pyttsar. Det ser vi fram emot.