onsdag 30 september 2009

Dags för blogguppgörelsen

Kommunen ligger risigt till. Sommaren har varit full av förluster och hösten likaså. När vi mötte de bloggande småkillarna i BFS Tullinge var klubbledningen inte på plats. Det var ingen annan i Kalmar Kommun heller. Vi var tre spelare där när matchen skulle starta, tjatade på några personer vi aldrig förut träffat som gav med sig och spelade med oss. Det var oklart vem som skulle spela var, vilken tröjfärg som gällde och om jorden var platt. Det var då, det mörkaste kapitlet i den här anrika föreningens historia, nu är nu. Klubbledningen har gjort spektakulära värvningar och i samråd med lagkapten Yannick har vi tagit fram riktlinjerna för det nya spelsystemet som beräknas vara helt färdig våren 2010.

Det tar tid att bygga ett lag. Det tar tid att få alla spelare att dra åt samma håll, sikta inom samma målram. Vi är inte där än, men 1-0-vinsten senast gav oss vid i seglen. Vi har nu fått smak på sötman som kändes avlägsen och det mesta tyder på att den smaken kommer göra sig påmind efter matchen ikväll.

ISS Tullinge har en hemsida de uppdaterar varje dag. De har en 25-mannatrupp. De har en tränare som inte har något civilt jobb vid sidan av. Ingen i laget har ännu fyllt 18 år. På pappret känns saken redan klar. Många av oss la av med pojkfotbollen för tio år sedan, ingen (utom Divan, som är skadad för tillfället reds anm.) tränar regelbundet och årets skyttekung snittar på mindre än ett mål per match. Men med den senaste matchen bevisade vi att vi kan. Vi kan kontrollera en match från början till slut. Vi kan ha ett sylvasst anfallsspel, en forcerande andravåg och en försvarsgeneral i nyförvärvet Adam som styrt upp vår darrigaste lagdel till en ogenomtränglig mur.

Vinner vi den här matchen ställs vi mot Madchester i sista matchen, då handlar det om att rädda äran för klubben, klara sig kvar i division 16 och lägga den här säsongen bakom oss. Vi har allt i våra händer. Låt huvuden rulla. NER MED TULLINGE!

/Klubbledningen

Inga kommentarer: