måndag 10 augusti 2009

Återtåget 2009

Nu börjar höstsäsongen. Klubbledningen har varit i Tokyo och under tiden har organisationen och hela föreningen fallit i bitar. Jonasson har varit i Norge, Yannick har haft försenade flyg, Dörren har försovit sig, Danielsson har lämnat oss och Dan har haft måltorka. Nu börjar vi om. Serien vänder och det är dags att ta igen den förlorade tiden som har varit.

Kommunen har inte gjort mål sedan den trettonde maj. Det är ett problem. Men inför omstarten kommer Klubbledningen att göra en del drastiska förändringar. Vi har under sommaruppehållet jobbat med en rad olika lösningsalternativ, bland annat ett nytt spelsystem som kommer att
revolutionera det som tidigare var känt som 7-mannafotbollen.

Det nya, genialiska upplägget kommer ge våra motståndare huvudbry, det kommer likt ett dödligt virus bita sig fast i våra antagonisters försvarsspel, tugga sönder deras organisation och riva upp sår som inte går att läka. Vi vet vad som hände senast. Framgångsmaskinen gjorde Kommunen oförgörlig. Henrik Teljfors var tvungen att fuska med resultaten för att hindra oss att komma trea i serien efter en katastrofal första halva av säsongen. Man kan fråga sig varför han skulle vilja göra det? Varför vill han hindra ett tillsynes vanligt korpgäng från att lyckas?

Kalmar Kommun har något som andra lag saknar. Vi är det första tänkande fotbollslaget, vi är oberänkeliga och vi är inte rädd att för att sticka ut hakan. Det här blir lätt magstarkt för din lilla människan. Den lilla människans resonemang och tankar om idrott (idrotten som för oss bjuder in till större tankar och diskussioner om livets innersta betydelse, men det är en annan historia) blir löjliga i sammanhanget, när Kommunen har lyckats göra ett till synes talanglöst gäng till oslagbara mästare. Nu gör vi det igen. Under sommaren har hemliga möten ägt rum, på hemliga platser. Triviala ämnen har betats av men när ingen hört eller sett, har den topphemliga planen utvecklats. Vi har valt att kalla den för Kometuppställningen.

Anfall: Vi sätter press på försvaret med en hårt jobbande sk bollpressare högst upp. Kantanfallarna skär av möjligheterna för motståndarnas breddspel.


Mittfält: Käkar upp anfallsförsöken i ett tidigt skede och skickar intelligenta djupledsbollar på våra nickstarka, kraftfulla spjutspetsar.


Försvar: Sebbe och Jonasson håller rent i samarbete med en mer defensivt inriktad mittfältare. I korpen handlar det om snabba omställningar och här kommer Kometuppställningen att överraska och plundra likt ett korståg. Framåt, Framåt, Framåt.


Vad det gäller nyförvärv behövs det inga. Vi har ett mycket starkt lag och, det är visserligen en tröttsam klyscha, men det finns inget farligare än ett sårat barn. Ett barn av ny modern fotboll kan slå ut den mest trögtänkte polisaspiranten, den oförstörde gymnasieleven eller den lönnfete elektrikern. Hösten 2009 kommer bli en progressiv fest, en fröjd för såväl åskådare, barägare som för våra beundransvärda spelare. Vi ses Onsdagen den 19:e! Allt för Kommunen!

Datum 2009-08-19

19.30 IF Runehundra

vs.
Kalmar Kommun

/Klubbledningen

Inga kommentarer: