tisdag 25 november 2008

Premiär!

I helgen var det äntligen premiär i Korpen. Kommunen ställdes mot favorittippade SK Support som vann sin första match för säsongen med hela 6-1 över bottenlaget LSG.

Samtliga spelare var på plats, stämingen var en smula nervös och några av oss hade rejält ömmande kroppar efter gårdagens hårda träning. Vi startade med Dan Faxe på topp tillsammans med Martin Andersson, Fotograf-Gustav, Daniel Samuelsson på backen och Jens i målet. Flygande byten. Sebbe, Staffan J och Gustav Bengtsson fanns på bänken.

SK Support såg självsäkra och starka ut på uppvärmingen men matchen inleddes med massiv press från Kommunen och Dan Faxe gjorde 1-0 på frispark. Hela händelseförloppet finns fångat på film och som ni själva kan se så har hans frisparksvariant fler likheter med Roberto Carlos välriktade kanonskott än David Beckhams (tidigare iaf) så känsliga vänster. Paff. Förbi muren, rätt i målet. Målvakten hann inte ens blinka.

Detta underbara klipp på 56 sekunder är dock långt ifrån representativt för övriga matchen, tempot sjönk rejält kort efter att kameran stängdes av, första fem minuterna kändes som en halvlek, första halvlek som en hel säsong. Vi gjorde vårt bästa men SKS lyckades reducera turligt. Målet och spelet var så intetsägande att ingen ens kommer ihåg det. Kommunen styrde av en hel del chanser via bra försvarsspel och Jens i målet fick göra många svettiga räddingar.

SKS verkade ha en ännu vagare speidé än oss och deras anfall slutade i nio fall av tio med ett onödigt skott från halva plan som ofta gick utanför målet. Men deras 1-2 kom ändå och Kommunen tappade en del av optimismen.

Andersson, Johansson, Bengtsson och Faxe på topp bytte av varandra flitigt men blev allt blåare i ansiktet. I försvaret slet Sebbe, Daniel och Gustav Hallmer tappert. Lagkapten Hallmer bytte sällan till Sebbes förtret, men redan efter första bytet konstaterade Sebbe flåsande att det kanske var lika bra. SKS började ta över bollinnehavet, stundtals var det spel mot ett mål. Men Kommunen låg alltid på lur och kontrade elegangt in 2-2 via Lindsdals egen morgonsol, kamelonten Sebastian Fors. Han Fors-erade in bollen (rörliga bilder på det kommer) och det var match igen och hoppet om vinst väcktes ännu en gång när något historiskt skedde...

Staffan Johansson klev fram. Och inte bara det han valde dessutom att göra en exakt rekonstruktion av Petter Hanssons kända mål från EM i somras. http://www.youtube.com/watch?v=FDZWGEFBH4U

Det stod alltså 3-2 med ca 10 minuter kvar av matchen. Men Kommunen orkade inte hela vägen, SK Support gjorde 3-3 och efter ett felaktigt byte fick vi spela med en man mindre, 3-4 trillade in, 3-5 likaså. Förbannat och förödande men känslan efter matchen var ändå att, det är möjligt! Vi kan, trots usel spelorganisation och undermålig medelkondition, prestera goda resultat mot tippade favoritlag. Vi kan ligga i toppen, yes we can. 21:an känns faktiskt lite närmare nu är innan.

Kalmar Kommun - SK Support 3 - 5
Målskyttar: Dan, Staffan, Sebbe.

Värt att notera:
Dan Faxe skadade sig allvarligt och ska få gips. Han blir borta resten av höstsäsongen.

Igår fick vi meddelande om att Dan slipper gips och antagligen kan vara med redan nästa match.

Rikard Johansson, Staffans bror, var och hämtade vatten till laget när Staffan gjorde sitt första mål i Korpen.

Den långa och reslige spjutspetsen Ted kan vara aktuell för Kommunen. Ted kommer närmast från Nybro Kommun och övergången har diskuterats med bakgrund av Dans eventuella frånvåro.

Bengtsson var den enda utespelaren som ställde upp i långbyxor.

Jens hade samma tröja på sig på matchen som på träningen dagen innan, rykten säger även att det är Martin Anderssons gamla tröja och rykterna bekräftas på JBs blogg. Martin hade tröjan redan 2005 på en kort Malmövisit.