måndag 10 december 2012

AIK-Henkes superform gav tre viktiga poäng

BROMMA I förra veckan spreds rykten i bloggosfären att Kommunens ledning börjat leta efter en ny spelartrupp, endast Back-Kalle fanns med i framtidsplanerna.
Då klev Dr Dahlis, M.Bo med flera fram och ledde det pånyttfödda laget till säsongens första seger. Men det blev en rysare.
I matchens absoluta slutskede avgjorde AIK-Henke – assisterad av Back-Kalle.
– Jag är väldigt stolt, säger M.Bo.

Efter tre raka matcher utan seger, varav diskvalifikation senast pga en icke-registrerad målvakt, uppges Kommunens ledning och fans ha fått nog.
Enligt flera rykten i bloggosfären har Kommunens ledning redan börjat leta ersättare för flera spelare.

1–0-vinst
Men kanske, kanske tänker de nu om. I lördags vann laget nämligen med 1–0 mot Arbeitsveiren.
Och om ledningen tänker om och låter M.Bo mfl stanna, då har vi en södermalmsbo att tacka för det.
I matchens absoluta slutskede slog Back-Kalle en Jonas Thern-passning mot AIK-Henke som ställdes fri mot Arbeitveirens mycket skicklige målvakt. M.Bo delade ut en oanständig axel-mot-axel-tryckare och motståndaren som var i färd med att störa AIK-Henkes framfört föll. AIK-Henke fick gott om tid och kunde placera bollen säkert till höger om målvakten. Det betydde 1-0 till Kalmar Kommun, vilket blev slutresultatet.

Ineffektiva
Därmed kan Kommunens supportrar äntligen glädjas över en seger igen, efter en match där de stundtals spelade riktigt bra, framför allt i den andra halvleken då de skapade flera heta målchanser. Sett över 30 minuter var de det klart bättre laget.
Men effektiviteten fanns inte där, och det såg länge ut som att de inte skulle göra något mål.
Men målet som till slut kom var å andra sidan riktigt snyggt. Back-Kalle sköt en hög passning som AIK-Henke (som i övrigt stod för en ojämförlig insats) säkert placerade ett par från mål tätt innanför stolpen.

Tre målvakter – alla höll nollan
Det började dock riktigt kritiskt. Kommunen inledde matchen med en man mindre. Men när Dr Dahlis dök upp en bit in i första halvlek hade han med sig förstärkning i Rasmus Elmgren som till dags dato är den yngste spelar någonsin att representera Kalmar Kommun, endast 19 år gammal.
Rasmus gjorde en klart godkänd insats, både som målvakt och utespelare, en erfarenhet som han delade med både M.Bo och Dr Dahlis.
Alla tre höll tätt vilket gjorde AIK-Henkes mål till matchens enda. Kommunen klättrade därmed två placeringar i taballen och håller sig numera på säker mark strax ovanför nedflyttningsstrecket.
Efter matchen var det en glad och lättad M.Bo som mötte Kommunens bloggs utsände.
– Jag är väldigt stolt över lagets insats, sade han, och fortsatte.
– Vi var utmärkta från den första minuten och spelade en strålande fotboll.