måndag 30 april 2012

Ren utklassning i konstgräspremiären

KRISTINEBERG. En övertygande seger och mål i första matchen på Kristinebergs IP för födelsedagsbarnet AIK-Henke. Guldfavoriten Kalmar Kommun imponerade i Serie A-premiären på konstgräset.
- Han ser väldigt bra ut, säger Mål-Pål.

Han rullade in på plan med sin fixed gear, bara minuter innan avspark, av någon anledning trodde han att matchen skulle spelas i Stadshagen. Bara ett ögonblick senare, minuter in i första halvlek, fick AIK-Henke läget som resulterade i hans första mål för säsongen. Back-Kalle drog en långboll mot Dr. Dahlis på kanten som, med stor precision, hittade premiärens födelsedagsgosse. Mittfältaren tog emot bollen i straffområdet, drog till med västerfoten från ett par meter och fick se skottet gå in vid den bortre stolpen.

- Vi fick matchen dit ville och vi blev bara bättre i andra halvlek, säger AIK-Henke till Kommunens blogg.

Andra halvlek inleddes starkt och det dröjde inte länge innan det var dags för ett nytt hemmamål. Martin boll styrde rutinerat in Hallmers hårda passning från elva meter.

Kunde vunnit större

- Jag brukar titta på målvakten och han gick väldigt tidigt. Det var bara att styra in den i ett hörn, säger "boll" vars mål blev början på slutet för Ortens Favoriter.

Segersiffrorna blev betydligt större än 2-0. Kommunen tryckte på under framförallt andra halvlek och hade flera farliga lägen.

- Vi gjorde både 6-0 och 9-0. Vi hade väldigt mycket chanser, säger Bebban.

Har någon tvekat om vilken Endrits bästa plats är? Inte nu längre, va?

Kalmar Kommuns fd back-talang hade faktiskt inte spelat match som mitt-mittfältare på mer än ett halvår. Han var en nödlösning som högerback under inomhussäsongen.

Mot Ortens Favoriter var han tillbaka i sin favoritposition och agerade felfritt, men det var Back-Kalle som var planens kung.

- Det gäller att passa på när chansen kommer, skrattar Filip Dalarn, fast egentligen är väl inte det viktiga vem som var bäst, huvudsaken är att vi vinner, tre poäng är det som behövs bäst.

Back-Kalle låg bakom två mål och spelade fram till ett tredje. Ett av målen var lite slumpartat, det andra i högsta grad planerat.

3-0 kom på inlägg som avsågs vara ett skott, men som gick förbi alla, inklusive förstenade målvakten i Ortens Favoriter.

- Jag försökte lägga den lite lösare än annars för att någon skulle hinna fram, berättar Endrit, men det är ju alltid så att varje boll som har riktning mot målet kan gå in.

Och på det viset forcerade publikfavoriten Mål-Pål in 3-0.

Härlig avslutning

4-0 var en härlig avslutning på ett lika härligt anfall. Endrit slog en fin passning till Back-Kalle, som slog ett långt inlägg förbi Gutta Hallmer, men fram till Nils Dahlberg.

- Det var definitivt meningen, jag viftade och bar mej åt för att få bollen och sedan försökte jag bara hålla ner skottet, säger målskytten.

Han pressade bollen så effektivt att det blev en studs i det blöta gräset och målvakten var chanslös.

Innan sitt målskott lyckades Nils med en långpassning som gav Martin boll så gott om tid i sitt friläge att han kunde börja fundera på hur det skulle gå för Spurs på söndagen. Det var nog ett mål som boll behövde.