måndag 23 februari 2015

Kalmar Kommun tog sin andra raka seger

Tremålsskytten M.Bo, lagkapten Hallminho och Sebbe
FARSTA Att vara på rätt plats i rätt tid. Det är oftast ett varumärke för en skyttekung. M.Bo i Kalmar Kommun är en sådan. Hans tre mål var en anledning till att Kalmar Kommun tog sin andra raka i bandyallsvenskan efter 5-3 mot RIBBA på Farstahallen Nya.

I förra inomhusserien handlade det mycket om Kommunens solnabördige AIK-Henke som kom upp i ofattbara 17 fullträffar innan säsongen var över. I bakhasorna nosade M.Bo med sina 13 mål.

Det finns en del som talar för att M.Bo tar över skyttetronen den här säsongen. Mål två matcher i rad i början av året följdes upp med tre fullträffar, varav 4-3 målet direkt avgörande när Kommunen plockade viktiga poäng mot serietrean RIBBA.
Vi fick även se prov på en blivande(?) skyttekungs stora reportoar.

1-0 (2:e minuten) kom när M.Bo blev frispelad av duktige försvararen Sebbe, anfallsesset fick bollen en bit ifrån sig men sträckte ut sin 189 cm långa kropp och stötte in bollen i bortre stolpen, längst marken

3-2 (14) tillkom efter elegant klapp-klappspel. Bollen letade sig snabbt igenom RIBBA försvaret genom Faizal och till sist lagkapten Hallminho som frispelade M.Bo vid bortre stolpen.

Med avgörande 4-3 med bara minuten kvar visades M.Bos förmåga som bollvinnare. Kalmar Kommun, känt för att inte få något gratis den här säsongen, fick via en oklar situation mellan försvarare och målvakt i RIBBA tag i bollen, via M.Bo som från väldigt snäv vinkel glidtacklingsstötte in bollen, i likhet med sitt 1-0 mål. Anfallren leder nu skytteligan, inte bara i Kalmar Kommun utan i hela serien med sju fullträffar.

Däremellan hade Hallminho placerat bollen listigt mellan benen på RIBBAS målvakt och Kommunen fått två otursamma baklängesmål och en ordentlig uppvisning från RIBBAS tekniska anfallare. Kommunen var nästan läskigt effektiva jämfört med tidigare matcher och att viktiga AIK-Henke och Nils minns-Nils stod utanför truppen märktes konstigt nog knappt.

Publiken i Farstahallen Nya fick uppleva ett defensivt tillknäppt Kommunen som inte satt mycket press på RIBBA, men som var snabba med konstringarna. Det gav också ett ledningsmålet till 1-0 (M.Bo).

Den ledningen höll man i fem minuter innan RIBBAs anfallare klackade och dribblade sig igenom Kommunförsvaret och slutligen, hårt och bestämt, sköt in bollen bakom Damir. Lagkapten Hallminho, vände till 2-1, bara för att se RIBBA kvittera igen, efter markeringsmiss på en hörna. Sedan spelade kommunen på resultatet, men RIBBA gjorde det riktigt spännande när man med enbart minuten kvar kvitterade till 3-3.