tisdag 26 november 2013

Kommunen fick jubilera med jubel

HAGSÄTRA. Kalmar Kommun firade fem år som fotbollsklubb i söndags kväll genom att ta tre poäng i premiären mot Bira BoIS. Klubben inledde sin elfte säsong i ny arena och mot nytt motstånd. Förra årets skyttekung M.Bo och hans ständige titelutmanare AIK-Henke tog hand om den historiska avsparken och gjorde sedan två mål vardera.  Det blev ett trivsamt jubileum. Bira-gänget klarade inte att rubba Kommunen.

Nils vaktade målet i första halvlek, Hallminho och Sebbe i andra. I förstauppställningen spelade David G rollen som försvarsgeneral. Mycket handlade dock om AIK-Henke som utmärkte sig på alla tänkbara vis. Två mål, två målpass, ett felaktigt bortdömt mål, ett gult som ledde till ett rött kort. Men mer om det senare.
Var står då Bira BoIS?
- Ett lag som platsar bland de åtta i Serie 4A, sjätte bästa inomhusserien får givetvis inte underskattas, säger lagkapten Hallminho.
- Men ”Bira” får slita hårt med sin förstauppställning och är svagare då man saknar spetskompetens i truppen. Säsongen blir speciell och Bira BoIs lär inte bli ett hot i kampen om guldet även om vi saknar toppnamn som Back-Kalle och även hans brorsa, fortsätter han.
I söndags gjorde Kommunens lagkapten en spelmässigt stark insats, men mycket handlade om AIK-Henke som var märkbart spelsugen.
Två mål, två assist, två kort, ett bortdömt mål och tre poäng, hur ska man sammanfatta det här?
- Dramatik i tryggheten. Det tycker jag ger det där lilla extra, sammanfattar matchens huvudperson.
Det är ett erfaret lag som Kommunen ställer upp säsongen 2013-14, men Klubbledningen utesluter inte att nyförvärv kan vara aktuellt.
- Det kan bli så, vi har några krokar ute och framför allt Johan från Trollhättan är i stort sett klar.
Men jämfört med Bira BoIS låg man ändå i lä rutinmässigt, tillsammans bl a med Ulven, Tessinparken börjar bilden av Serie 4A som lite av en veteranserie växa fram.
- Jo en och annan arkiv räv finns bland motståndarna, säger en lycklig M.Bo som gjorde mål för femte matchen i rad.
Anfallsspelaren M.Bo räknar med ett blygsamt firande av femårsjubiléet, eftersom det skulle se konstigt ut att inte fira alls.
– Det begicks en rad misstag när Kommunen grundades. Ett var att skapa en stark central organisation för att hålla samman en splittrad grupp. Med ökad självständighet kommer Kalmar Kommun i framtiden att fungera bättre och fans och spelare kommer att vara mer positivt inställda till laget och dess klubbledning, säger M.Bo till Kommunbloggens utsända team.

/Kommunbloggens utsända team

Inga kommentarer: