måndag 10 december 2012

OveTove: Bli inte så överraskade - buslaget kan spela fotboll också

Kalmar Kommun skrällvann i sexpoängsmatchen mot Arbeitveiren.
Varför är alla så överraskade?
Buslaget från Kalmar kan även spela fotboll.
Det är ju alla andra som har glömt hur det går till.

Allt eftersom serien fortgår kryper sanningen alltid fram. Här blir lagen avslöjade. De senaste åren har minst två lag från lag ramlat ur Kommunens serie och jag är rätt säker på att det laget i år blir Tessinparken och Arbeitveiren. De klarade inte av Kalmar Kommun trots mycket gynsamma förutsättningar, med en man mer i matchinledningen och jag tar det som ett bevis för att det blir så. Om Arbeitveiren hade vunnit skulle det ha varit ett tecken på motsatsen.

Kalmar Kommun är närmast att beteckna som ett storlag på dekis efter säsongens taskiga inledning vars utvisningsminuter vida överstiger den sammanlagda speltiden hittills. Inför säsongen satte jag utan att blinka Kalmar Kommun som det överlägset mest underhållande laget i serien. Som företeelse. Visst, laget är det mest utvisade i division tre men smålänningarna har vänt det till sin fördel. Kommunen ger aldrig upp.

Trots att laget fick spela 4 mot 5 mot Arbeitsveiren (dessutom utan varken Wetterskog eller andramålvakten Anton mellan stolparna (avstängd)) redan i matchinledningen och hamnade under massiv press skulle det ändå vara "gött" med en seger.
Alla lag i Division tre fruktar ett lördagsmöte mot Kalmar Kommun. På grund av det som väntar där bakom  - inne i Brommahallen.
Huggen, från käftar och de otillåtna glidtacklingarna, och AIK-Henke. Målvakten Anton kan vara så elak som 45 utvisningsminuter och två matchstraff antyder.
Oscar O är inte heller din bästa kompis.

Däremot skulle vänlige AIK-Henke vara det. Liraren som år ut och år in är levererar i Kommunen och som med ett leende på läpparna skulle berätta för de andra hur det var att gå på Berghs. Men som är mest känd för sin hänsynslösa glidtackling på en stackars pensionär som snällt stod vid sidlinjen 2010, vilket ledde till att han idiotförklarades utan några försvarstal.
Antagligen hade Arbeitveiren rätt dålig koll på vem AIK-Henke är eftersom han fick sänka tabellsjuan med sitt solomål. Kanske att andra lag i Division 3 har mer respekt för Kalmar Kommun efter den här vändningen...?

OveTove är en fristående, anonym kolumnist och krönikör på Kalmar Kommuns blogg.

Inga kommentarer: