onsdag 19 december 2012

Blogg: AIK-Henke i Indien. Dag 2.

Dag 2.

Det finns så mycket god mat här i Indien. Min favoriträtt måste va Aloo gobi. Jag äter den, lite udda kanske, till frukost varje morgon. Aloo betyder på potatis och gobi betyder blomkål, go figure.

Som en liten note to self kommer här ett litet recept också, se det som en liten bonus bara.

Detta behöver du:

14 kg blomkål skuren i små buketter
150 g potatis, skallad och skuren i bitar 
ca 1,5 cm
½ msk olja
½ tsk spiskummin
2 tsk ingefära, finhackad
1 tsk finhackad grön chili
¼ tsk gurkmeja
½ -2½ tsk chilipulver (röd)
Salt efter smak
½ -2½ tsk garam masala
¼ tsk mango-pulver
1 msk hackade Korianderblad 

Tillagningssätt:
1. Hetta upp oljan i en wok och tillsätt kumminfrön, ingefära, grönchilin, gurkmeja, och chilipulvret.

2. Tillsätt potatis och blomkålen och ca 1 dl vatten. Låt det koka under lock, tills vattnet dunsat och potatisen är kokt. Rör om då och då.

3. Tillsätt garam masala, mango pulver och korianderbladen och servera varmt. 

Det var allt för den här gången.


Legalize it,


AIK-Henke

Inga kommentarer: