onsdag 10 oktober 2012

Taktikbeskedet gav andra raka segern för Kommunen


FRIDHEMSGATAN Två avslut i världsklass. Back-Kalle, 25, blev stor matchvinnare när Kalmar Kommun vann fredagsmötet mot laget med det putslustiga namnet, Samlaget i Serie A i korpen. Kommunen ligger nu på rätt sida av nedflyttningsstrecket, med en hedrande fjärdeplats i sikte.
- Att dricka riktig tonic är en verklig upplevelse, sa matchhjälten Back-Kalle efter segern.

När Sebbe inte var tillgänglig för spel blev Kommunen av med den senaste tidens farligaste vapen, hans omtalade högerfot.
Men ersättaren kom från oväntat håll.
När avbytarna fastnade i tunnelbanan gick Kommunen all-in på fasta situationer. Back-Kalle hämtades från backplats och uppgiften var lika enkel som svår: göra mål på fasta situationer.
Och chansningen gick hem BIG TIME. Back-Kalle rakade in en frispark från 11 meter och straffmålet var en fräck vink mot Bubbas fullträff en vecka tidigare, stenhårt skott i ribban som studsade ned bakom målvakten och upp i nättaket.
- Sebbes mål var snyggt, ett pangskott, men han verkar tro att han har monopol på att göra snygga mål i kryssribban, well vad jag kan säga om det är, *nudge nudge* jag kan också.
Back-Kalle har varit stabil hela säsongen och testat lite olika positioner, men de viktigaste sparade han till säsongens näst sista match.
Med två klassmål - ett i vardera halvlek - såg Back-Kalle till att göra måste-matchen till sin.
- Att dricka riktig tonic är en verklig upplevelse. Vi mötte ett spelande lag, och gjorde det bra, säger Back-Kalle som firade med riktig tonic på Kungsholmen.

Taktikbesked
Taktikbeskedet gav andra raka segern för Kommunen. Två segrar i rad, fem gjorda mål - Back-Kalle och Sebban i toppform. Kommunen avlutar säsongen på fredag med bästa tänkbara förutsättningar.
- Milda makter tänkte vi, nu har vi skapat en vinnarmentalitet, säger M.Bo.

Kalmar Kommun kommer till säsongens sista match med bästa tänkbara självförtroende efter fem gjorda mål på de två senaste matcherna - och två vinster.
- Som helhet är jag väldigt, väldigt nöjd. Jag vet att vi får en väldigt tuff matcher på fredag, vi kan göra en riktigt bra match och åka ur serien, men vi har haft optimala uppladdningar.

Räta ut frågetecken
- Vi ska jobba på i Kristineberg och sedan börjar allvaret på fredag och sen blir det inomhusspel med en bra känsla och förhoppningsvis har vi då rätat ut en massa frågetecken, säger Hallmer.
Även de andra spelarna menar att de två senaste matcherna stärkt självförtroendet, vilket kan bli avgörande inför fredagen.
- Jag tror på det här laget. När får i gång passningsspelet finns det stora kvaliteter. Får vi det att fungera kan det räcka riktigt långt, säger Mål-Pål.

Vad betyder det att ni har vunnit tre matcher i rad och gjort fem mål?
- Det är alltid bra att göra mål. Det är som M.Bo säger, att vi har skapat vinnarmentalitet. Man vet att man har mycket kvalitet i laget och vi har många matchvinnare och är trygga i vårt spel. Även om vi inte är på topp i 40 minuter kan vi ändå vinna matcher.

/Bloggredaktion

Inga kommentarer: