måndag 1 oktober 2012

Klubbledningen: ”Sebbe får fortsätta röka om han gör fler mål”


Lovar sluta tjata – med ett villkor...

TELEFONPLAN Klubbledningen har vid upprepade tillfällen försökt få Sebbe att sluta röka.
Nu lovar de att ge upp sina försök – om anfallaren fortsätter göra mål.
– Han får gärna röka tio cigaretter om dagen om han gör två mål varje match, säger Klubbledningen.

Bebbans rökvanor har varit uppe på Klubbledningens agenda många gånger.
Förra säsongen meddelade lagledaren Jens Jonasson att han skulle ”sparka Sebbe i röven” om han inte sluta med det där ”jävla bolmandet”.

I slutet av augusti sågs 27-åringen röka utanför restaurang Landet i Telefonplan och några dagar senare uppgav Filip Dalarn för Klubbledningen att han sett Sebbe sitta och röka med en kopp bryggkaffe utanför Coffehouse by George i centrala Stockholm. Lagledare Jens uppges ha bett honom uppsöka en hypnotisör eller psykolog.

”Inte mitt problem”
Efter Sebbe sensationella mål talar dock Klubbledningen ut om sin trotjänares rökvanor – och lovar att sluta tjata om Sebbe fortsätter göra mål.
– Det är inte vårt problem att han röker, det är hans problem. Om han vill ha vår åsikt, då säger vi att han ska sluta direkt. Men röker han tio cigaretter om dagen och gör två mål varje match, då får han gärna fortsätta, säger Klubbledningen till Kommunens blogg.

Innan fredagens match mot Saturno var Sebbe dock uträknad som anfallare, därför höll lagets egen ”bad boy” Endrit ett tal. 
- Låt oss visa att han blivit totalt missbedömd och ge Sebbe ytterligare en chans på topp.
Resultatet?
- Det här är det största som hänt i mitt liv, säger Mål-Pål.

Han syftar varken på att laget körde över Saturno FC på alla fronter eller ens att han själv noterades för sin tredje fullträff den här säsongen. Inte alls. Det som fick Mål-Pål att tappa andan var Bebbans ojämförliga projektil i krysset,

- Det här är fantastiskt. Jag har inga ord. Det är det största som hänt i mitt liv, säger Mål-Pål som, två dagar efter Bubbas mål, fortfarande inte samlat sig.

"Som att Zlatan sköt"

Kommunen tog blott sin andra seger i årets Serie A. Men efter det ojämförliga skottet svallade känslorna i omklädningsrum.

- Det känns som att Zlatan sköt. Men det var det inte, det var jag, Sebbe från Lindsdal, säger Sebbe stolt efter matchen.

- Jag vet inte vad som hände. Jag bara sköt, utan att tänka.

1-0-skytten Nils Dahlberg:

- Det är en helt sjuk glädje. När Sebbe gör det där målet, det är liksom bara kollaps i huvudet, jag sprang rakt ut mot skateboardrampen bara. Gustav (Hallmer) sa innan matchen att Sebbe gjort sitt sista stordåd – se nu visade han verkligen att Gute tagit fel. Det gjorde han.

Nye backen Oscar var även han lika lyrisk efter målet som resulterade i hans första vinst med Kommunen. Bara några minuter efter slutsignalen twittrade backen iväg ett euforiskt sms om "stjärnskottet i Kristineberg".

- Kan det bli större?, frågar Oscar retoriskt när Kommunens blogg ber om en kommentar om målet.

- Kanske att vi skulle vinna, kanske, men att Sebbe skulle göra DET målet trodde ingen. Jag träffade till och med Kommunfans som sa att vi skulle satsa på nästa match när han (skyttekungen M.Bo reds anm.) är tillbaka igen. Men vi jobbade med självförtroende hela tiden.

"Speciellt"

Mål-Pål berättar om Kommunens egen ”bad boy” Endrits ord innan match:

- Han sa att det kommer blir skönt om vi kan visa hur bra vi egentligen är. Och att Sebbe skulle få en ny chans på topp

Hur stort är det för dig?

- Det största som hänt i min fotbollskarriär. Silvermedaljen från ifjol och bronset dessförinnan i all ära, men det blir speciellt när Sebbe bjuder på en sån här show.

/Bloggredaktionen


Inga kommentarer: