tisdag 20 april 2010

Happy Monday

Då var premiären avklarad. Det blev en historisk sådan. Seriekollegan från förra året, Madchester Wanderers stod för motståndet och den stora frågan var om Kommunen skulle inleda den här säsongen lika darrigt som samtliga tidigare premiärer. Tvivlarna fick svar på tal direkt. Martin boll rev sig fri på kanten redan efter två minuter och avslutade med en stenhård tåfis som for in i mål likt en projektil. Äntligen ett tidigt mål, äntligen arbetsro. Det nya spelsystemet 3-1-2 visade sig vara effektivt. Madchester hade svårt att få igång sitt passningsspel, det blev bollar i djupled och väl på mitten eller i backlinjen hade deras taniga spelare inte mycket att sätta emot. Kommunen spelade visserligen inte på toppen av sin förmåga i första halvlek, men läget var under kontroll. Jens Kirketerp gjorde debut som anfallare i seriesammanhang och satsningen var lyckad. Lindsdalssamarbetet i den sista tredjedelen var näringsrikt, fruktsamt och Madchester kunde aldrig slappna av och få igång sitt passningsspel. I mitten fördelade frälsaren (Danielsson) bollarna och därbak satte tiam, Bebban och Filip stopp för eventuella försök. Erik W var stabil, respektingivande. Kommunen saknade sin lagkapten Hallminho, Jeppe K och nyförvärvet Gustav Sandblad, det var glest på avbytarbänken men orken, som inte borde räckt, plockades fram och räckte halvleken ut. Madchester styrde dock, slumpartat men ganska snyggt, in en frispark till 1-1 i slutskedet av första halvleken. Men det var ändå lugn stämning ombord. Spelet sa något annat än resultatet.

I andra hade Kommunen ny energi efter ett viktigt paussnack. Madchester gnällde över tröjfärgerna, de hade två spelare med ljusgråa tröjor vilket ibland kunde ställa till problem i mörkret. De var missnöjda och klagade över att tiam också spelade i ljusgrått, mest som en barnslig motattack, men det var ju de som skulle spela i färgat och vi i vitt. Kommunens spel var hursomhelst stundtals bländande i andra halvlek. Danielsson klev upp på topp och trivdes som fisken i vattnet. Han var fullkomligt lysande. Kirketerp klev ner i mittplanen och vann bollar like there was no tomorrow. 2-1 kom, Danielsson sköt behärskat in ledningsmålet när matchen började lida mot sitt slut. Det var en förlösande känsla, plötsligt kändes drömmen om en premiärseger i högsta grad verklig. När 3-1 kom var saken klar. Kommunen hade åstadkommit något historiskt. Seger i första matchen, stenen är äntligen i rullning. Vi spelade vackert, genomförde osannolika mönsteranfall som ledde till de vackraste mål du kan tänka dig. Vi kunde och kanske borde vi vunnit med ytterligare 3-4 måls större marginal, men premiärer är premiärer och då kan nästan vad som helst hända. Idag skipades dock rättvisa med tre oerhört sköna poäng. Nästa vecka är Hane tillbaka, hur ska detta sluta?

Kalmar Kommun - Madchester Wanderers 3-1
Mål: Martin boll, Danielsson 2.

Värt att notera:
-Christer och Lena Fors firade 25-årig bröllopsdag och Sebbe dopdag i samma rang. Att detta sammanföll med Kommunens första premiärvinst känns nästan som en profetia. Stort grattis till alla inblandade.

-Erik W fortsätter att imponera i målet.

-Radarparet från Bromma var tillbaka i laget, ständigt lika pålitliga.

-Vårt tidigare problem med anfallspelet verkar äntligen vara löst. tiam, Jensa Kirketerp och Danielsson gjorde alla tre imponerande insatser som forwards.

--------------------------------------------------------------

Ny match nästa måndag. Det här är bara början.

/Klubbledningen

Inga kommentarer: