torsdag 14 maj 2009

We always come back strongBagdads Premier League-straffUpp i nättaket 

Hank in action
Jepp, då var det fixat, vi visste att det skulle komma förr eller senare. En riktig jävla brakvinst. Så välförtjänt, så... konstigt att det inte skett tidigare. IFS 88, Klubbledningen översätter till Idrottsföreningen Söderkamraterna (Födda) 1988, var visserligen det hittills bästa laget vi mött den här säsongen, men vad hjälpte det när de aldrig fick röra bollen? Tiam var åter i laget, Klubbledningen har knytit till sig honom över säsongen nu och han visade upp en kampanda och en spelförståelse som passar väl in i övriga truppen. 

Vi radade upp chanser och "Söders" målvakt, för dagen klädd i gula vägarbetarkläder och gräsliga semesterbrickor, fick det svettigt. Daniel "Nisse" Nilsson fick ett generöst friläge, hade god marginal och skulle precis till att skjuta när citat "en grup i marken gjorde att jao fick bullen för långt i från maj", repriserna skvallrar dock om frilägesovana. Hallminho fick på en stenhård nick i ribban och Martin Boll var bara en uppvärmning från att få in returen. Vi fortsatte att pressa, fortsatte att skapa chanser och det för dagen nya spelsystemet 2-2-2 fungerade smärtfritt. Den tekniske Jeppe "Östeuropas svar på Boris Jeltsin" Elg tryckte tillslut in bollen resolut efter att ha skickat upp två försvarare till läktaren och glädjen var inte kokande, men det här kan vara första gången någonsin vi tagit ledningen. Inte riktigt kanske, men det kändes så. Vi har väntat på det här, äntligen lyckas vi både ta tag i taktpinnen spelmässigt OCH vara först i målprotokollet. Jeppe spelade för första gången utan sin patenterade Smiths-tröja, idag var det v-ringat, vad nu det har med saken att göra? 

På något sätt kändes det som att Söderkamraterna skulle lyckas kvittera och det gjorde dem kort efter vårt ledningsmål. Bollen åkte i slow motion fram och tillbaka framför vårt mål och det tog retsamt lång tid innan den till sist letade sig in bakom Jonasson. Kanske var det ett nickmål, kanske ett självmål? Kanske slog någon in den med handen, kanske var det ett mål som var så olikt ett "riktigt fotbollsmål" att den som gjorde det borde skämmas. Vi fortsatte dock att dominera, Martin Boll ställde sig fri i straffområdet, Yannick passade och 2-1 var ett faktum.

Sedan satte målkavalkaden igång. Vår anfallsdiva Divan, spräckte säsongen nolla efter två matchers måltorka och snappade upp bollen efter ett lysande inlägg från Danielsson. Henric B nickade läckert och med distans in bollen efter bra förarbete av Daniel Nilsson. Sebbe tog en cigg i halvtid, fick en smäll i andra halvlek, fick ont, fick straff och sköt bergsäkert upp bollen i nättaket. Ursnyggt. Alan Shearer-klass. Yannick har slagit sin sista sjumetersspark för Kommunen. Det stod 5-1 när matchens gigant, förre matchens oförtjänte syndabock, Hallminho klev fram. Var det någon som förtjänade ett mål i dagens tillställning var det vår älskade och svårt underskattade lagkapten. Divan vann bollen, spelade till GH som fick ett gylldene läge och slog behärskat in en svårtagen studsboll bakom Söders gulklädda målvakt. Tre mål på tre matcher och en överlägsen ledning i den interna skytteligan. Hane imponerar och inte bara i målprotokollet, han vinner bollen på mitten, är ständigt spelbar, låg bakom tre av målen och får alltid till snygga och smarta lösningar i spelet. I övrigt fick klubbledningen många positiva besked från dagens match och fler  spelare kommer antagligen kliva fram ytterligare när det defensiva esset Danielsson åker till Baronen och när förra årets skyttekung reser till Tokyo. Jonasson gjorde sin bästa insats för säsongen, Jeppe K var en hårsmån från att smälla in den, Dan var kraftfull, hungrig, Daniel skapade många chanser och var rölig i anfallet, Tiam var bergsäker och Henric fultacklade en grönklädd tant i publiken bakifrån 0:41 in i dagens matchklipp.

Kalmar Kommun - IFS 88 6-1
Målskyttar: Jeppe Elg, Martin Boll, Divan, Henric B, Bagdad och Yannick H

<<<<<Sammanfattning>>>>>

Värt att notera: 

- Jens Kirketerp var i Lindsdal igår och arrangerar Lindsdalsdagen som går av stapeln den 16:e Maj. Konstapel Sivert, CP-Danne, Irebring och Anders Quist kommer att vara på plats.

- Calle Hedved var heller inte med i matchen. Säsongens första försovning är ett faktum

- Korpens mest mediebevakade lag hade sin förste kameraman på plats igen. JB var tillbaka, lysande jobb och Dan the man redigerade snabbare än snabbt.

Nu är även Krister äntligen tillbaka.

- Häromveckan samlades jag och några gamla reliker från "Klubben" hemma oss mig och tittade film. Vi har en liten, liten filmklubb jag och gubbarna, där vi en gång om året träffas hemma oss någon och så får en av oss välja sin absoluta favoritarulle. Det var min tur och jag valde det kassaskåpssäkra, jag valde min älsklingsfilm, med min älsklingsskådis. "Fyra bröllop och en begravning" med Huge Giant i huvudrollen. Filmen är fantastisk, jag gråter en skvätt varje gång jag ser den. Tyvärr, tyvärr kan man inte säga samma sak om er utomhussäsong, killar. Man skulle kunna kalla den för "Två begravningar och en vinst mot ett löjligt talanglöst gäng småkillar som inte ens en pedofil skulle vara intresserad av att ta en titt på" om det vore en film alltså, nu är det ingen film, det är på riktigt och det skrämmer mig. Ännu en gång är ni oorganiserade, kommer försent och han den där "Nisse" Nilsson som kör dit halva laget i sin föga imponerande bil, borde prova att lägga i tvåan också när han kör. Krypkörning ska bara användas vid parkering. Visst 6-1 igår var iallafall tre poäng, men ni kommer inte få mycket mer än så, ni är för ojämna, ni har inget spelsystem som håller och ni missar fler chanser än en slumpvis utvald indier har hårtstrån i sin mustasch. Kul med poängen men det är för tidigt att vara glad. Bra att Sebbe fick slå straffen, han vet hur en målvakt tänker, det vet inte han den lille. 

-----------------------------

Nästa match är som vanligt nästa onsdag. 20.15 möter vi bandyklubben Bollnäs Parasites i fotboll. Hur ska det gå? Klubbledningen kommer att ta tjänstledigt pga utbrändhet, matchreferaten kommer därför att utebli i en och en halv månad. Dock kommer resultaten att uppdateras och en och annan krönika kan dyka upp.


/Klubbledningen

1 kommentar:

Anonym sa...

Hade visst glömt tanten…
Trodde för en stund där att dagens tackling var när jag stämplade en stackare med vänstern samtidigt som jag satte höger vrist i ansiktet på honom.