fredag 19 april 2013

M.Bo: ”En av de roligaste matcherna”


BROMMA Nu är Kommunens sorgesäsong definitivt slut.
På lördagen vann de sin åttonde av totalt nio möjliga säsongsavslutningar. 5-1 mot gamla Tessinparken.
-Sista matchen för säsongen brukar vara den roligaste. Jag hade bjudit in gamla träningskompisar och konkurrenter. En del av dem hade jag inte sett på flera veckor, sa 26-årige M.Bo om den uppsluppna matchen.

–Ingen skadade sig och det var väl viktigast av allt. Men många satsade rejält, berättar han.
Redan inför säsongen sa M.Bo att 2012-2013 skulle avslutas med seger. Det brukar bli så, Kommunen har tagit tre poäng i åtta av totalt nio säsongsavslutningar och trenden är fortsatt stark. M.Bo sa också att han ville vinna hela Division 3A. Kommunen har tagit medalj i tre av de senaste fem säsongerna, men den här gången har det gått tyngre, det blev en sistaplacering i tabellen. Mot Tessinparken ville M.Bo ha revansch och visa att säsongen i stort bara varit ett olyckligt undantag. Kommunen kan bättre.
– Det är viktigt att vinna sista matchen med tanke på hur säsongen sett ut. Vi gör det för fansen, säger M.Bo.
Även om Kalmar Kommun floppade i årets serie känner han sig i form. M.Bo vann den interna skytteligan i stor stil och ser fram emot utomhussäsongen som börjar nästa vecka.
– Nu är frågan om vi ska köra med eller utan Back-Kalle. Nee, men skämt åsido, sista matchen satte den gångna säsongen i ett nytt ljus. Vi zlatanerade idag, det blev 5-1, vi spelade bra och gjorde vackra mål, mitt eget solonummer i slutet känns som ett bra minne att ta med sig inför kommande utmaningar.
– Det är en mycket speciellt i Kristineberg, vi ställer upp med ett samspelt lag, det känns rafflande.

Fotbollsgodis
Publiken bjöds på många sköna hekton med fotbollsgodis. Från Daniel Holmbergs finkänsliga klackassist till AIK-Henkes 1-0-mål, Nils två små konstverk, till kronan på verket. M.Bos solomål.
– Ja, fortsätter jag spela så här så kommer nog medaljerna multipliceras och skytteligan blir en munsbit (skratt). Nee, men skämt åsido, vi kommer nog ta medalj nästa säsong och jag lär ta hem skytteligan, åtminstone om vi fortsätter i den här stilen, säger M.Bo mer allvarligt.

/Bloggredaktionen

Inga kommentarer: