tisdag 2 februari 2010

Avhopp och vinst mot serieledarna. Här är 2010 so far.

Jeppe Elg hoppar av Kalmar Kommun efter bråk

Jeppe Elg, kantspelare i Kalmar Kommun, lämnar sitt lag och hoppar av fotbollen. Anledningen: Elg anser att laget är toppstyrt och odemokratiskt.

I två år har Jeppe Elg varit offensiv ytter i Kalmar Kommun. Vid bildandet av laget 2008 blev han värvad till startfemman inför inomhussäsongen som en av lagets tio spelare.

Men nu lämnar Elg både fotbollen och sina idrottsliga uppdrag. Anledningen är att han känner sig motarbetad av Kommunen.

– Demokratin i Kalmar Kommun fungerar inte. De lyssnar inte på sina spelare, säger han till kalmarkommun.blogspot.se och anklagar spelarna för att stöta ut honom.

– Det finns en elitgrupp som styr och ställer. Håller du inte med Hallmer är du inte med.

Bakgrunden är enligt honom själv frågan om Kommunloggan. 1975 varumärkesskyddades kommunvapnet av samhällsinstitutionen Kalmar kommun – och sedan dess pågår en kamp för självständighet under ledning av Sara Svensson.

Korplaget har centralt beslutat att behålla loggan, och detta sätter sig Jeppe Elg emot.

– Jag är själv från Skåne och där är det självklart att visa stor respekt för auktoriteter, det är en självklarhet att bara myndigheten ska få använda loggan. Den här frågan driver Klubben för egen vinst, inte för folket. De gör det svårare för Kalmar, förklarar han.

– Det är många i gruppen som arbetar aktivt för fortsatt logganvänding och då är det svårt för mig att fortsätta.

Kalmar Kommun i Stockholms län säger i en kommentar att det alltid är tråkigt när en spelare hoppar av. Men med Jeppe Elg fanns en rad frågor där man inte var överens, säger Kommunens spelarråd tiam.

– Han var med i startfemman och ansåg därför att han inte behövde kämpa för laget, utan för sig själv, säger han till kalmarkommun.blogspot.se.

Själv tonar han ner konflikten om kommunvapnet och tar istället upp andra frågor där parterna inte varit överens med Elg.

– En sådan fråga är lagets politiska inriktning, som han verkat emot. Men vi har ett kongressbeslut på att vi är ett socialistiskt fotbollslag, och då är det svårt att låta honom driva igenom att vi ska visa stöd för t ex Sjöbopartiet som han själv sympatiserar med.

Martin Andersson, ordförande i kommunen, säger att lagets ståndpunkt i frågan om ideologisk inriktning inte är särskilt konstig.

– Det är så här det har varit och så här ska det förbli. Den borgerliga ockupationen av Sverige borde ses som i direkt strid mot folkrätten, säger han till kalmarkommun.blogspot.se.

Ordinarie högerytter istället för Jeppe Elg blir Jeppe K.

Själv tänker Jeppe Elg ta en paus från fotbollen.

– Jag får avvakta och se vad som händer. Jag har valt att aldrig mer representera ett fotbollslag, säger han till kalmarkommun.blogspot.se.

skrivet av kalmarkommun.blogspot.se

--------------------------------------------------------------------------------------

Matcherna 2010:

Kalmar Kommun - FC Söderort 1 - 2

Målskytt: tiam

Analys:

FC Söderort är ett helt okej, normaldåligt fotbollslag som varken har eller ska ha högre ambitioner än att hänga kvar i den tjugonde divisonen. Julmaten tog dock hårt på vår spelartrupp och effektiviteten i sista tredjedelen var pinsam. Mest smärtsamt var det när Hane missade öppet mål och att se Dans alldeles för höga skott från högerkanten. Uddamålsförluster är aldrig kul, men laget kan iallafall glädjas åt att Jensa Kirketerp gjorde en hel del hockeyräddningar i kassen, rena rama Pelle Lindbergklassen. (julklappsrimmet är tillgängnat till dig, Jens)

StepStone.se - Kalmar Kommun 4 - 4

Målskyttar: Sebbe 2, Yannick, Alle Badjelan

Analys: Sällan har spelarna haft så hög svansföring som inför mötet mot de erkända strykgänget i Stepstone.se. Anledningen är främst den 14-0-förlusten StepStone bjöd sopelaget Bosphoros på i föregående match. Den generella hybrisen visade sig ligga Kommunen i fatet. Efter två w.o. förluster misstänkte många att StepStone hade stora problem med att överhuvudtaget få ihop tillräckligt med folk till matcherna. Därför var förvåningen stor när de ställde upp med sammanlagt 27 identiska pojkar i sina sena tonår. De var alla exakt lika korta, samma frisyrer och som pricken över i:et var de alla lika mediokra som fotbollspelare. StepStone chockade dock och gjorde två mål inom loppet av fem minuter mot ett omotiverat Kommunen. Framåt kändes Kalmar totalt uddlöst samtidigt som försvaret verkade tro att matchen inte börjat. Tack vare en rättvis utvisning för StepStones, bjöds Kommunen in i matchen, men blev utmattade, StepStone lyckades hålla sitt tempo matchen igenom tack vare sitt obegränsade antal avbytare. Alla spelade som om det var deras sista byte och resultatet står som den mest kränkande händelsen i Kommunens historia.

Kalmar Kommun - Atletico Atleterna 4 - 3

Målskyttar: Hallmer 3, Martin Boll

Analys: Efter förra matchen var lusten inför idrott i allmänhet och fotboll i synnerhet låg. Detta gav dock utrymme för reflektion och kontemplerande från några av lagets större tänkare. Sebbe och Hallmer föreslog en återgång till Framgångsmaskinen. Efter den darriga inledningen på 2010 var Kommunen tvungna att hitta på något och det visade sig även att de fick användning av en gammal klyscha. Ibland måste man ta ett steg bakåt för att kunna ta två steg framåt. Kommunen spelade ut serieledarna totalt. Spelsystemsförändringen visade resultat omgående. Martin Boll dunkade turligt in 1-0-målet och Kommunen radade upp mönsteranfall efter mönsteranfall, som vanligt slutade de flesta med missade frilägen, men det stod bortom all rimlig tvivel vilket lag som hade kommandot. Det som fungerade allra, allra bäst var dock försvaret. Kommunens egen Maldini, Sebban, kommenderade "tre försvarar, tre anfaller" och den nya inställningen gjorde oss osårbara i defensiv zon. Sedan har vi vår lagkapten. Yannick, som haft det tufft den här säsongen, klev nu fram på allvar. Inte bara som ständigt generalbefäl på mittfältet. Han löpte kopiöst, hade en fenomenal överblick och briljerade i effektivitet. Hane satte sitt första hattrick i Kommuntröjan och var utan tvekan planens store mästare. Inga misiler i krysset men välplacerade Klubben-placeringar. Publiken jublade, Klubbledningen mös. Nu är det åter spännande i den interna skytteligan.

---------------------------------------------------------------------

Match på lördag mot serietvåan i Vikarna. Framgångsmaskinen kommer skörda nya vinster. Var där! 14.40.

/Klubbledningen

2 kommentarer:

Anonym sa...

När är det silly season i korpen? det ryktas om att en fd talangfull ytter i Bergkvara AIF är kontraktslös..

Kalmar Kommun sa...

Får våran del är det alltid Silly Season / Klubbledningen